Dorneanu, contrazis de CCR: Nu SRI și STS asigură mentenanța site-ului CCR

DE Adelina Sahlean | 20.06.2019 - 19:13
Valer Dorneanu/Foto: Inquam Photos

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a fost contrazis joi chiar de către instituția pe care o conduce, după ce a declarat că Serviciul Român de Informații (SRI) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) asigurau mentenanța site-ului Curții Constituționale.

SHARE

”Precizăm că afirmațiile președintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI şi STS, ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, se arată într-un comunicat al CCR transmis G4Media.ro.

Precizările Curții vine la câteva ore după ce Valer Dorneanu a anunţat că pagina de internet a instituţiei va trebui reconstruită în urma atacului informatic de la finalul săptămânii trecute.

„Vineri, site-ul Curţii Constituţionale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. (…) Efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicarea unor ştiri false. Va trebui, din păcate, să-l reconstruim şi nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate – SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanţa acestuia – vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp şi să o realimentăm cu toate datele necesare. Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial, iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relaţii cu noi şi le vom furniza toate datele necesare”, a declarat Valer Dorneanu la ieşirea de la şedinţa de plen a Curţii.

Nu este prima oară când ceilalți judecători constituționali sunt nevoiți să ia atitudine față de Valer Dorneanu, după ce acesta a făcut afirmații considerate a fi necorespunzătoare.

În aprilie 2017, în timp de la CCR se judeca prevederea legală care le interzicea persoanelor condamnate definitiv să fie membri ai guvernului, cea din cauza căreia Liviu Dragnea nu a putut fi numit prim-miministru, plenul Curții i-a interzis lui Valer Dorneanu să mai facă declarații publice.

Valer Dorneanu a fost numit judecător la Curtea Constituțională în 2013 și a fost ales președinte al instituției în 2016 și, a doua oară, pe 18 iunie 2019 pentru un nou mandat de 3 ani. În vârstă de 75 de ani, Dorneanu este considerat un apropiat al PSD, partid din rândurile căruia provine.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.