Doi români care se aflau la pescuit, executați în stil mafiot de un polițist belgian. Ce motivare?

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.09.2022 - 21:49
Comisarul de poliție criminal - FOTO: trenddetail.com

Francis Vandy este acuzat de uciderea a doi bărbați de naționalitate română, care pescuiau în iazul său din Forchies-la-Marche pe 28 august 2019. Procesul ar fi trebuit să aibă loc în aprilie 2022, dar a fost amânat.

SHARE

Pe 29 august 2019, Maria Ghelmegeanu a mers la poliția din zona Bruxelles-Vest pentru a sesiza dispariția soțului ei Gabriel. Cu o zi înainte, plecase la pescuit cu fratele său, Constantin Tomescu, care alesese un iaz în Forchies-la-Marche,nu departe de fostul său oraș natal.

În același timp, un locuitor  a raportat poliției din Trieux că un vehicul suspect a fost parcat pe strada ei de peste 24 de ore. Era vorba despre un Opel Zafira, care a fost înmatriculat pe numele lui Constantin Tomescu, care a fost dat dispărut de poliția din Bruxelles.

Citește și: FOTO Rudel Obreja, devastat de boală. A slăbit 20 de kg, nu asimilează. „L-au condamnat la moarte”

Polițiștii au percheziționat zona și au găsit două cadavre într-un tufiș lângă iaz. Erau cei doi români dispăruți, dintre care unul a fost identificat printr-un tatuaj. Polițiștii au găsit și urme de sânge. Echipament de pescuit aparținând comisarului de poliție pensionar Francis Vandy și soției sale a fost găsit lângă iaz.

Citește și: VIDEO Marina rusă, lovitură uriașă în Marea Neagră. O altă navă performantă, avariată de o explozie

O vecină a mărturisit că a auzit împușcături pe 28 august. Fiul lui Constantin Tomescu a declarat că și el a plecat la pescuit cu tatăl său cu câteva luni în urmă și că, atunci au fost urmăriți de doi bărbați. Unul dintre cei doi era înarmat, iar celălalt avea un câine. Au tras în pământ ca să-i alunge. Fiului i s-au prezentat câteva fotografii și acesta l-a recunoscut pe Francis Vandy drept unul dintre cei doi bărbați.

„Ucis pentru a nu fi ucis”

Poliția a efectuat o percheziție în casa lui Vandy pe 30 august. Acolo a găsit mai multe arme de foc. În timpul interogatoriului său, Vandy a negat că a avut vreo legătură cu dubla crimă. Pe hainele pe care le purta pe 28 august au fost găsite însă urme de sânge și amprentele celor două victime. Pe 17 octombrie 2019, fostul polițist a fost arestat.

Pe 13 ianuarie 2020, el a mărturisit și a declarat că a „ucis pentru a nu fi ucis” de bărbații care pescuiau în iazul său. 

După ce a părăsit armata în calitate de caporal, Vandy s-a înscris în Poliția Judiciară din Charleroi în 1974. În 2000, a devenit șef al poliției, după ce a obținut licența în criminologie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.