Doi inspectori anti-fraudă, trimiși în judecată pentru luare de mită

DE Edi Neagu | 20.09.2021 - 11:41
Inspectorii anti-fraudă, prinși că au luat mită. FOTO: Facebook

Cei doi inspectori din Iași au cerut bani unui om de afaceri pentru a nu-i da amendă.

SHARE

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Iaşi au trimis în judecată doi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, acuzaţi că au cerut bani de la un om de afaceri, pentru a nu-l penaliza după ce au fost descoperite mai multe nereguli la o firmă administrată de acesta.

Potrivit unui comunicat al DNA, Alexandru Rebenciuc, la data faptelor inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

CITEȘTE ȘI: Deputatul care vrea să conducă țara cu Biblia: două doctorate, 7 terenuri, 110.000 € dați împrumut

De asemenea, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, Alexandra Evelina Volf, la data faptelor inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi, pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA susţine că, în perioada 12 mai 2021 - 30 iunie 2021, Alexandru Rebenciuc ar fi pretins pentru sine şi pentru colaboratoarea sa, Alexandra Evelina Volf, diferite sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării unor controale.

CITEȘTE ȘI: FOTO Cătălin Botezatu a făcut-o praf pe Andreea Marin: Ieftin, obosit. Daniela Crudu e mai bine

Pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inspectori ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu au sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către firma controlată.

Acţionând în această manieră a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligaţiile fiscale ce ar fi trebuit calculate şi impuse societăţii controlate, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Pentru "ajutorul" oferit omului de afaceri, Alexandru Rebenciuc a primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de cei doi inspectori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te