Doar un șef de promoție din colegiile unui oraș din România vrea să studieze în străinătate

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.06.2024 - 21:28
Doar un șef de promoție din colegiile unui oraș din România vrea să studieze în străinătate - Foto: Ziarul de Iași

Doar un șef de promoție din colegiile unui oraș din România vrea să studieze în străinătate. Restul de 23 vor să studieze în România.

SHARE

O veste extraordinară: am discutat cu 24 de tineri remarcabili din Iași, elevi care au devenit în această vară șefi de promoție la primele cinci licee de prestigiu, și, pentru prima dată în ultimii ani, marea majoritate a acestora vor să continue studiile în țară. Mai mult, au indicat Iașul și universitățile de aici.

Doar un șef de promoție din colegiile unui oraș din România vrea să studieze în străinătate

Acești tineri au obținut cele mai mari medii în cei patru ani de liceu și au traversat perioada dificilă a începerii clasei a IX-a în regim online, din cauza pandemiei. Au povestit despre parcursul lor școlar, despre greutățile întâmpinate în obținerea celor mai mari note, dar și despre planurile lor  de viitor.

Promoția 2024 aduce în prim-plan 8 șefi de promoție la Colegiul „Costache Negruzzi”, 5 la Colegiul „Emil Racoviță”, 4 la Colegiul „Mihai Eminescu”, 7 la Colegiul Național și 3 la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”.

Șefii de promoție de la Colegiul „Costache Negruzzi”

Sunt 8 șefi de promoție la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, iar toți au terminat liceul cu media 10.

Catherine-Teodora Costan a absolvit clasa a XII-a B, specializarea Matematică-Informatică, cu media 10.00. Ea descrie parcursul său academic ca fiind unul dificil, dar realizabil datorită efortului constant și organizării. De-a lungul anilor de liceu, Catherine s-a concentrat pe materiile esențiale pentru Bacalaureat și admiterea la Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, urmând exemplul părinților săi, ambii medici.

„Am terminat cu media 10. A fost greu. Evident că mereu a existat o competitivitate între colegii care își doreau să aibă cele mai mari note. Însă, atât timp cât am învățat constant și am menținut materia la zi, nu a fost ceva imposibil. Am încercat, de-a lungul anilor, să mă axez pe materiile la care urmează să dau Bacalaureatul, adică Matematică, Limba română și Fizică, plus materiile pentru admiterea la Facultatea de Medicină”, a precizat Catherine.

Pe lângă performanțele academice, Catherine a participat la diverse olimpiade, obținând premii la Olimpiada de Limba Engleză. Aceasta și-a dezvoltat pasiunea pentru medicină în cadrul familial, fiind încurajată și susținută de părinții săi în această direcție. „Părinții mei sunt medici, iar de mică am fost înconjurată de acest domeniu și de tot ce înseamnă. În timp, am descoperit această pasiune pe care mă vor susține și ei să o urmez”, a completat tânăra.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te