DLAF a sesizat DNA în privința proiectului pe fonduri UE de care a beneficiat firma lui Barna

DE Valentin Mirică | Actualizat: 28.09.2021 - 12:32
Dan Barna Foto: Facebook

DLAF a precizat, pentru Mediafax, că a sesizat DNA cu privire la proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, care are ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, care i-a aparținut lui Dan Barna și soției sale.

SHARE

„În urma verificărilor efectuate în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRLau rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală, motiv pentru care Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat la întocmirea actelor de sesizare.

Întreaga documentație a fost transmisă Direcției Naționale Anticorupție (Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție)”, anunță DLAF în răspunsul pentru Mediafax. 

În septembrie, Newsweek România a scris că trei proiecte cu bani europeni în care a fost implicat Dan Barna sunt în lucru la DNA, arată un document al procurorilor pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Doar un singur proiect a făcut obiectul unui dosar care a fost clasat.

CITEȘTE ȘI: Pieton rupt în două, la propriu, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni cu peste 150 km/h

Răspunsul DNA pentru MIPE arată că "Proiectele POSDRU/168/6.1/S/146256 (dosar penal nr. 197/P/2021), POSDRU/135/5.2/S/125782 (dosar penal nr. 214/P/2021) și POSDRU/168/6.1/S/144808 (dosar penal nr. 196/P/2021) au fost înregistrate în cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. În aceste dosare se efectuează, în prezent, acte de urmărire penală."

Procurorii au menționat, în același răspuns, că un singur dosar s-a clasat, referitor la un al patrulea proiect.

Citește și: Secretarul de stat Valentina Saygo, după plecarea din Executiv: „Funcționarul public este nemuritor”

În răspunsul DNA către Newsweek România se arăta: „Verificările cu privire la proiectul Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural (POSDRU/135/5.2/S/125782 - cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, sunt în curs”. 

Citiți aici: Trei proiecte europene ale lui Dan Barna, în continuare cercetate de DNA. Clasat, doar un proiect

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.