Dîncu spune că ar vrea un guvern PSD-PNL. Corlățean îl contrazice

DE Valentin Mirică | Actualizat: 14.10.2021 - 12:02
Vasile Dîncu Foto: Facebook

Disputa în PSD în jurul unui guvern cu PNL-ul: președintele Consiliului Național al partidului, Vasile Dîncu, spune că social-democrații ar putea conduce un Executiv din care să facă parte și liberalii. Vicepreședintele PSD Titus Corlățean respinge ideea.

SHARE

„În Parlament vorbesc cu foarte mulți colegi, prieteni, de la PNL, care spun că singură soluție ar fi să se unească PSD cu PNL și să facem o coaliție. Este aproape imposibil de realizat acest lucru în momentul asta când Iohannis și Orban timp de 2 ani cel puțîn de când a început pandemia au construit un război contra PSD. Asta face să se nască o emoție negativă și îți da sentimentul că nu poți lucra cu ei. Neavând un program politic serios, ei au avut doar anti-PSD-ismul”, a declarat Dîncu.

CITEȘTE ȘI: Interlopul Bera, culcat de bodyguarzi la cârciuma lui Castellano. Chemat în ajutor, Caran s-a uitat

„Noi le-am votat guvernul Orban și ne-am păcălit, tot noi am fost dușmanii și ei au spus că ei rezolva ce nu a făcut PSD în 30 de ani. Acum ei trebuie să rezolve această problema, sau să spună că nu pot și să revină la rezultatul alegerilor din 2020, asta este posibil. Sau alegeri anticipate. Sigur că nimeni nu dorește alegeri anticipate că nu sunt o soluție rapidă dar nici nu poți să mergi pe ideea că PSD-ul trebuie să facă din nou orice concesie, oricui”, a afirmat Vasile Dîncu.

Dîncu spune că ar vrea un guvern PSD-PNL. Corlățean îl contrazice

Întrebat dacă PSD e gata să vină la guvernare dacă i se dă posibilitatea să facă majoritate respectându-se rezultatul alegerilor parlamentare din 2020 când PSD a ieșit pe primul loc, Dîncu a răspuns: 'Exact. Și ei (PNL, n.red)) nu au decât să ne sprijine. Noi trebuie să fim locomotivă care trage (...) Dacă ni se încredințează nouă această misiune pe care o merităm, atunci facem noi această majoritate, îi invităm în baza unui program pe toți să participe la un proiect de asemenea natură și vedem ce iese din această”.

La scurt timp după această afirmație, Dîncu a fost contrazis de colegul său de partid, Titus Corlățean. 

CITEȘTE ȘI: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

„Poziția noastră e foarte clară, e adevărat că suntem partid mare, viu, liber, dar poziția noastră este extrem de clară, nu avem ce caută nici cu unii nici cu ceilalți, nici cu neomarxistii nici cu liberalii, responsabili în egală măsură de oamenii care au ars la Constanța, au avut 2 ani de zile pe mâna guvernarea și nu au făcut nimic să prevină. Lucrurile s-au rupt din decembrie anul trecut, când ne-am dus la Cotroceni la consultări și am văzut aroganță personajului, a zis 'Vreau Guvernul meu'”, a declarat Titus Corlățean, la Antena 3. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te