Dîncu răspunde acuzaţiei Rusiei cum că România trimite armament Ucrainei: Manipulare şi propagandă

DE Alin Crișan | 03.09.2022 - 08:07
Vasile Dîncu - Foto: Profimedia

Întrebat, vineri, în cadrul forumului Black Sea and Balkans Security, cum vede insistenţele Rusiei în ceea ce priveşte acuzaţiile pe care le aduce României că ar furniza armament ucrainenilor, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că totul face parte din „războiul hibrid”.

SHARE

Manipulare și propagandă, declară Ministrul Apărării

„V-am vorbit despre războiul 5D pe care Rusia în acest moment îl duce faţă de toate ţările din Europa Centrală şi de est, un război hibrid, pornit cu mult timp în urmă, în care, din când în când, cam o dată la 30 de zile, apare un purtător de cuvânt care acuză România pentru diverse lucruri: că furnizează armament sau că furnizează instruire sau că furnizează soldaţi – aţi văzut – mercenari (...). Toate acestea sunt elemente ale războiului hibrid împotriva Ucrainei şi României, împotriva coaliţiei internaţionale care sprijină, în acest moment, războiul drept pe care Ucraina îl are pentru apărarea teritoriului. Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică: fac parte din războiul de manipulare şi propagandă al Rusiei”, a spus Vasile Dîncu.

Citește și: VIDEO Epava Titanicului filmată în 8K. Imagini inedite cu nava scufundată în Oceanul Atlantic

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt în cadrul Ministerului de Externe din Rusia a acuzat România că trimite ajutor militar Ucrainei. Ea a spus că ar fi fost aprobat recent „al cincilea pachet”, susţinând că că a existat o discuţie telefonică între miniştrii Apărării din cele două ţări, în care ar fi discutat despre acest ajutor. Zaharova a făcut, de altfel,, apel la autorităţile române „să recunoască” faptul că au acordat acest sprijin.

Citește și: Fost primar din Mehedinți, găsit împușcat în bucătăria sa. Era dat dispărut de zile întregi

„O agenţie română de ştiri a relatat despre o recentă conversaţie telefonică între ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, şi omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care care şi-a exprimat recunoştinţa pentru al cincilea pachet de ajutor militar românesc recent aprobat pentru forţele armate ucrainene, inclusiv arme mici, muniţie şi piese de rezervă pentru echipamente militare. Este pentru prima dată când a ieşit la iveală atât de explicit şi de public (ajutorul acordat - n.r.), deşi înregistrări video cu folosirea unor proiectile fabricate în România de către forţele armate ucrainene au mai apărut înainte pe reţelele sociale. Dar nu exista o dovadă factuală directă”, a spus Zaharova. Vasile Dîncu a admis că a vorbit la telefon cu omologul său Oleksii Reznikov, dar a spus că discuţia s-a axat pe întâlnirea de la Rammstein, care va avea loc în 8 septembrie, în cadrul Comitetului de sprijin pentru Ucraina, potrivit mediafax.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te