Dincă, pus să refacă crimele de la Caracal. Suspectul se contrazice în declarații

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.09.2019 - 13:14
Dincă s-a întors în casa unde ar fi fost omorâte Alexandra și Luiza. Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, participă, luni şi marţi, la reconstituirea faptelor.

SHARE

UPDATE: Gheorghe Dincă a fost dus la Dobrosloveni, în localitatea de domiciliu a Alexandrei Măceşanu, de unde, pe 24 iulie, ar fi luat-o pe adolescentă în maşină, la "ocazie", spre a o transporta la Caracal, în zona Liceului "Mihai Viteazul".

Anchetatorii au oprit în faţa casei Alexandrei, unde aşteptau rude ale fetei. Au fost momente tensionate atunci când acuzatul a fost coborât din maşină, potrivit Digi24.

Apoi, poliţiştii au continuat refacerea traseului urmat de Gheorghe Dincă - la liceul de unde a luat-o pe fată, iar apoi pe digul la care a făcut referire Alexandra când a sunat la 112, cerând ajutor şi dând indicii despre locul unde se afla.

Gheorghe Dincă a ajuns apoi la locuința lui, unde s-a suit la volanul mașinii polițiștilor.

Aici le-a arătat procurorilor, pas cu pas, cum a răpit-o, ucis-o și incinerat-o pe Alexandra Măceșanu.

___________________

Gheorghe Dincă a fost transferat încă de sâmbătă în Arestul Poliţiei Olt, pentru a participa, luni şi marţi, la reconstituirea presupuselor crime pe care a mărturisit că le-a comis în casa din Caracal.

Potrivit avocatului familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, luni are loc reconstituirea cazului Alexandrei, iar marţi va fi reconstituit cazul Luizei. Familiile celor două fete vor fi reprezentate de avocaţi.

„Vom participa avocaţii. Luni a fost programată, din ce am discutat cu procurorul de caz, reconstituirea privind-o pe Alexandra şi marţi în ceea ce o priveşte pe Luiza reconstituire. Vor începe de dimineaţă”, a afirmat Tonel Pop, potrivit Mediafax.

Avocatul consideră că reconstituirea nu se poate face într-o perioadă atât de scurtă de timp, dat fiind faptul că Gheorghe Dincă se contrazice în declaraţii.

La rândul său, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a precizat că nu ştie dacă procurorii vor include în reconstituire şi experimentul judiciar cerut de familie, respectiv simularea arderii în aceleaşi condiţii, cu aceleaşi materiale, în acelaşi loc, în butoiul unde Gheorghe Dincă a spus că a ars trupurile celor două fete.

Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani) sunt cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Acesta a mărturisit că le-a omorât pe cele două copile, apoi le-a ars trupurile în butoiul din curte.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -