DIICOT, rezumat ziua Z: peste 420 percheziții, 9,2 kg droguri, 103 inculpați și 58.500 pirotehnice

DE Elena Petrescu | Actualizat: 18.10.2024 - 21:19
DIICOT, rezumat ziua Z: peste 420 percheziții, 9,2 kg droguri, 103 inculpați și 58.500 pirotehnice - Foto: Inquam Photos / George Călin
DIICOT, rezumat ziua Z: peste 420 percheziții, 9,2 kg droguri, 103 inculpați și 58.500 pirotehnice - Foto: Inquam Photos / George Călin

DIICOT, rezumat ziua Z: peste 420 percheziții, 9,2 kg droguri, 103 inculpați și 58.500 pirotehnice. Aceste percheziții fac parte din ample operaţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale organizate.

SHARE

Peste 420 de mandate de percheziţie au fost puse în aplicare în această săptămână. Acțiunea a avut loc în perioada 15 - 17 octombrie.

DIICOT, rezumat ziua Z: peste 420 percheziții, 9,2 kg droguri, 103 inculpați și 58.500 pirotehnice

Aceste percheziții fac parte din ample operaţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale organizate.

Grupările sunt specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, trafic de migranţi, pornografie infantilă şi criminalitate informatică.

Citește și: VIDEO Cum au fost prinși 5 traficanți de droguri? Cât cereau pentru o doză?

Acţiunea a fost coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Aceasta s-a realizat împreună cu Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române şi al Poliţiei de Frontieră. Operațiunea a fost desfășurată sub genericul "Ziua Z".

Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis vineri AGERPRES, au fost efectuate percheziţii pentru a obţine probe vizând activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată.

Au fost identificate şi ridicate peste 9,2 kilograme de droguri de mare risc și de risc. Acestea au fost sub formă de substanţe cristaline, pulverulente şi vegetale.

Au fost confiscate, de asemenea, peste 375 de doze de substanţe psihoactive, aproximativ 500 timbre LSD şi comprimate ecstasy.

Citește și: VIDEO. Ziua ”Z” pentru traficanții de droguri și de țigări. 120 de percheziții la nivel național 

Au fost găsite cântare electronice, grindere, ţigarete confecţionate artizanal și instrumente folosite la ambalarea şi consumul drogurilor.

Au fost indisponibilizate şapte arme neletale, telefoane mobile, unităţi PC, laptopuri şi alte medii de stocare a datelor.

În acelaşi context, au fost indisponibilizate aproximativ 58.500 articole pirotehnice. De asemenea, au fost confiscate 165.000 de ţigarete provenite din contrabandă, 3,3 kilograme de bijuterii din aur şi şase ceasuri de lux.

În urma administrării probatoriului, procurorii au dispus reţinerea a 103 inculpaţi. Au fost impuse măsuri de control judiciar faţă de 38 de inculpaţi.

Până în prezent, judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul tribunalelor au dispus arestarea preventivă a 65 de inculpaţi.

De asemenea, au fost arestați la domiciliu alţi doi inculpaţi. Instanţele urmează să se pronunţe cu privire la toate propunerile formulate, a precizat DIICOT.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te