Digi24: Minciunile din cazul Caracal. Presiunile lui Cumpănașu asupra procurorilor

DE Octavia Constantinescu | 27.09.2019 - 20:24

La două luni și două zile de când Alexandra Măceșanu a fost ucisă în casa lui Gheorghe Dincă, în Caracal, atenția publică s-a mutat de la deficiențele sistemului, greșelile Poliției, către o uriașă țesătură de teorii ale conspirației, informează Digi24.

SHARE

În centrul conspirației se află ideea că cele două fete, Alexandra și Luiza (fata dispărută în urmcă cu șase luni), ar fi în viață, luate prizoniere de o rețea de trafic de persoane protejată de instituțiile statului român.

Scopul ultim al poveștii pare să fie, în afara atacării instituțiilor statului, și un scop mai cinic, al unor personaje care încearcă să determine prelungirea anchetei pentru a profita de scandal în interesele lor personale, politice sau de altă natură.

Alexandru Cumpănașu și-a construit candidatura la Președinție pe tragedia nepoatei sale, iar avocatul Tonel Pop a dobândit celebritatea necesară oricărui avocat sfătuindu-și clienții să refuze colaborarea cu anchetatorii.

Pentru că, potrivit informațiilor Digi24.ro, clienții avocatului Tonel Pop s-au constituit în parte civilă la dosar, urmărind să primească daune de sute de mii de euro, pe care nu le-ar putea obține de la Dincă, ci de la statul român, dacă ar dovedi că instituțiile statului sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat, nu Gheorghe Dincă.

Digi24.ro a stat de vorbă cu surse judiciare pentru a afla răspuns la principalele teme vehiculate în spațiul public pe subiectul crimei de la Caracal.

Ce au aflat anchetatorii:

Profilul criminalului. Gheorghe Dincă are profilul de manual al unui criminal în serie, dar nu există dovezi că înainte de cele două fete că ar mai fi ucis pe cineva. Ar fi acționat singur, fără complici, și și-ar fi pregătit sub casă un buncăr pentru a-și ține viitoarele victime.

Moartea celor două fete. Autoritățile nu au nicio îndoială că cele două fete nu mai sunt în viață, existând probe în acest sens, în afară de mărturiile și recunoașterea faptelor de către Gheorghe Dincă. Pentru finalizarea dosarului mai este nevoie doar de analiza ADN-ului mitocondrial (o procedură care ar oferi siguranță de 100% în privința identății unei persoane) de către specialiștii de la FBI.

Pentru această analiză s-a solicitat mamei Luizei Melencu o probă de ADN nouă, conform procedurilor americanilor, care vor un rezultat corect. Mama Luizei Melencu, sfătuită de avocatul Tonel Pop, refuză să ofere această probă de ADN, avocatul susținând în continuare teoria conform căreia Luiza ar fi în viață.

Dincă, implicat într-o rețea de trafic și prostituție. Nu a existat niciun fel de informație sau dovadă că Dincă ar face parte dintr-o rețea sau dintr-un grup care s-ar ocupa de trafic de persoane. Având profilul unui om singuratic și lipsit de relații sociale, Dincă nu a putut fi identificat ca făcând parte din nicio astfel de grupare.

Dincă, implicat într-o rețea de prostituție din Italia. Nu a existat nicio activitate infracțională a lui Dincă în Italia. Autoritățile din România au cerut de la autoritățile italiene informații și, conform răspunsurilor oficiale, acesta nu figura nici măcar cu o amendă în evidențele italienilor.

Autoritățile ar ascunde o rețea locală de prostituție care ar livra fete pentru soldații americani de la Baza Deveselu. Nu s-a confirmat această ipoteză, a existat un dosar din 2012 pentru o rețea de prostituție, dar nu avea legătură cu niciun cetățean străin și Gheorghe Dincă nu a fost implicat.

Teoria conform căreia Dincă a avut complici. Nu s-au probat complicități, nici din partea membrilor familiei, nici ale unor persoane din afara familiei.

Teoria conform căreia s-au scos dinții fetelor traficate în rețea, pentru gusturile ciudate ale unora dintre clienți, și că aceasta ar fi explicație pentru prezența dinților Alexandrei în butoiul lui Dincă. Nu s-au găsit doar dinții Alexandrei, ci și fragmente din maxilarul fetei.

Teoria conform căreia Dincă nu putea să o ardă pe Alexandra în butoi. Ce au găsit de fapt anchetatorii a fost cenușă plină de substanța care rezultă din arderea oaselor.

Teoria conform căreia Luiza este în viață, pentru că pe telefonul fetei se primesc mesaje. Autoritățile au constatat, prin verificare cu ajutorul instituțiilor care se ocupă cu așa ceva, că telefonul și cartela sunt inactive încă din momentul dispariției Luizei. Nu există de pe acea cartelă niciun mesaj și niciun apel.

Dincolo de probele din dosar, există un foarte interesant atac concertat la adresa procurorilor care se ocupă de caz din partea unui candidat la alegerile prezidențiale, care a avut întâlniri în timpul anchetei și cu Procurorul General, Bogdan Licu, și cu președintele CSM, Lia Savonea.

Cumpănaşu speră ca în urma anchetei cerute de Savonea „să se constate că DIICOT-ul are şi piste de trafic de persoane şi de competenţa lor, adică de crimă organizată. În acest moment nu avem aceste indicii. Singurele chestii care au venit de la DIICOT au fost cele legate de omor şi atât”.

Cumpănaşu a anunţat şi că, în scurt timp, Savonea va decide ce instituţii va sesiza. „În discuţia cu doamna preşedinte Savonea, a spus că într-un timp destul de scurt va decide şi va anunţa şi public ce instituţii au fost sesizate de domnia sa pentru a verifica din partea CSM ce au făcut procurorii DIICOT în acest caz”, a mai spus Cumpănaşu.

”Noi ne-am trezit în mijlocul unui scandal în care eram linșați și instituțiile statului erau atacate”, au spus sursele judiciare pentru Digi24.ro.

 

Citiți articolul integral aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te