Destinul frânt al unei fetițe de 6 ani, spulberată pe un drum din Vaslui, salvează alte vieți

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.06.2023 - 19:38
Destinul frânt al unei fetițe de 6 ani, spulberată pe un drum din Vaslui, salvează alte vieți - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Destinul frânt al unei fetițe de 6 ani, spulberată pe un drum din Vaslui, salvează alte vieți, după ce părinții acesteia au acceptat să îi doneze organele.

SHARE

Pentru fetiţa de 6 ani care a fost spulberată de o maşină, marţi, pe o stradă din Vaslui, nu au mai fost şanse de supraviţuire. Medicii au declarat moartea cerebrală, iar familia şi-a dat acordul să îi fie donate organele. 

Beneficiarii sunt din București și R. Moldova

Rinichii şi ficatul fetiței au fost transportaţi  deja la Institutul Clinic Fundeni. Transplatul urmează să fie făcut astăzi.

Unul dintre beneficiari este un bolnav din Republica Modova, iar celălalt din Bucureşti.

"Pe parcursul zilei de ieri (22 iunie - n.r.) a fost declarată în moarte cerebrală pacienta victimă a accidentului de la Vaslui.

Citește și: Un șofer beat criță a omorât un pieton care a traversat neregulamentar. L-a spulberat cu BMW-ul

A fost comunicată familiei varianta de donare de organe, familia a acceptat acest lucru şi până la ora 0.00, azi dimineaţă, au fost recoltaţi rinichii şi ficatul pentru primitorii donatori, adică drama unei familii s-a transformat într-o speranţă pentru celelalte familii.

Sunt momente grele pentru familia aflată în suferinţă, sunt momente de bucurie pentru cei ce vor primi organele. Pe această cale încercăm să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte creşterea alarmantă a accidentelor în care sunt implicaţi minori.

Noi, ca societate, ca părinţi, trebuie să facem ceva să stopăm aceste drame care li se întâmplă copiilor noştri", a declarat managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi", a declarat Alina Belu, potrivit unui post TV. 

Fetița a fost spulberată când se afla pe trotinetă

Fetiţa de şase ani a fost lovită de o maşină în timp ce mergea pe o trotinetă, într-o localitate din Vaslui.

Iniţial, şoferul şi-a continuat drumul, dar a revenit ulterior la locul faptei. Copila a fost transportată la spital în stare gravă.

Citește și: Decizie superbă luată de familia copilului mort în accidentul din Bihor. Va salva viața a trei copii

La un moment dat, copila a ieșit în stradă și a fost lovită de șoferul care circula cu foarte mare viteză. Martorii au auzit o bubuitură mare și când au ieșit din curți au văzut-o pe cea mică întinsă pe asfalt cu răni foarte grave. 

Șoferul a fugit de la locul faptei

Șoferul a fugit imediat de la locul accidentului, târând sub mașină trotineta copilei. A decis să oprească după câțiva kilometri, a aruncat trotineta într-un șanț și s-a întors la locul accidentului, acolo unde polițiștii deja demarau cercetările la fața locului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te