Derapaj al Episcopului Giurgiului: Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Incendiile din spitale, o făcătură

DE Daniel Toșa | 19.10.2021 - 13:24
Derapaj al Episcopului Giurgiului: Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Incendiile din spitale, o făcătură/FOTO: Ortodox

Episcopului Giurgiului prezintă fapte drept reale, în fața enoriașilor ori prin intermediul mass-media, mituri demontate de oamenii de știință: vaccinul este experimental, românii primesc ser expirat, incendiile din spitale sunt o „făcătură”

SHARE

Episcopul de Giurgiu, de pildă, a ținut slujba de Sfânta Parascheva într-o biserică din comuna Adunații Copăceni, care are acum o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 13 la mie și o rată de vaccinare de aproape 18 la sută. În predică, clericul le spune oamenilor, fără ocolișuri, că vaccinurile ar fi expirate, iar incendiile din spitalele COVID ar fi o „făcătură”.

„Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV. Nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii, şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, a spus Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului.

Citește și: Românii bolnavi refuză să fie transferați la spitalele din străinătate. Se tem ca vor muri de foame

„Vedeţi? Dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al treilea în care trăim noi să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de ţară şi de noi”, a continuat PS Ambrozie.

Săptămâna trecută, și arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie, a făcut o serie de declarații controversate despre vaccinuri la Radio Dobrogea.

Citește și: Interlopul Costel Caran i-ar fi cerut o taxă de 100.000 de euro lui Alex Bodi pentru poze împreună

„Nu vă speriați, aveți tot dreptul să alegeți, nu trebuie să fiți obligați, nu este constituțional, nu este legal! Această forțare, care este nefirească, fără temei, cu rolul de a speria, ca să vă vaccinați forțat. Nu acceptați, avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de Constituția europeană, de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, le-a spus enoriașilor ÎPS Teodosie. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.