Deputatul USR Iulian Bulai nu-l votează pe ministrul Culturii din guvernul Orban

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.10.2019 - 17:25
Deputatul Iulian Bulai, USR

Deputatul USR, Iulian Bulai, susține într-o postare pe Facebook, că urmărește de trei ani activitatea lui Bogdan Gheorghiu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, și consideră că acesta nu are „nicio calitate dintre cele necesare, minime” pentru a ocupa funcția.

SHARE

„De trei ani de zile, urmăresc activitatea foarte modestă a dl Gheorghiu în comisia noastră.

Și, cu tot respectul colegial, mă văd în imposibilitatea morală de a-l vota ca ministru la audierile ce urmează. Cu tot respectul colegial, dl Gheorghiu nu are nicio calitate dintre cele necesare, minime, pentru un ministru al Culturii.


Să fii prezent aproape săptămânal, în calitate de deputat, în emisiunile televiziunii locale al cărei asociat unic încă ești nu te califică pentru această poziție.

Nici să invoci în CV fondarea unui „teatru dramatic“ despre a cărui existență nu știe nimeni și nu se găsesc urme. Nici să-ți incluzi la realizări profesionale deschiderea OTV-ului de Suceava”, susține Iulian Bulai.

De asemenea, potrivit deputatului USR, PNL își propune să revoluționeze Institutul Cultural Român și diplomația culturală cu un ministru care-n propriul CV „declară că înțelege și vorbește doar engleza, la nivel de punctele generale dintr-o conversație cotidiană (B1)”.

Iulian Bulai susține că fostul ministru al Culturii, Daniel Breaz, a finanțat cu două paie proiectele editoriale ale AFCN, iar Ministerul de Finanțe a „confiscat“ temporar 7 milioane de lei deja existente în conturile AFCN.

„Ei bine, soluția PNL e... reorganizarea AFCN, versiunea PNL la „victima e de vină, a făcut ea ceva". Capitala Culturală Europeană Timișoara 2021 – unde primarul e de la PNL – e în blocaj, iar investițiile promise nici n-au început, darămite să se termine și să permită organizarea pentru 2021? Ei bine, Timișoara 2021 nici nu apare în pagina (că o pagină e, și nu vreau să comentez cum e formulată) destinată culturii (și cultelor) din programul de guvernare PNL. Zero.

În schimb, PNL scrie că are în vedere „debirocratizarea administraţiei publice locale care finanţează cultura.”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.