În perioada Crăciunului, carnea de struț câștigă tot mai mult teren ca substitut al cărnii de porc, datorită conținutului ridicat de proteine, fibre și Omega 3, dar și al nivelului scăzut de grăsimi.
Delicatesa de lux pentru pretențioși la masa de Crăciun. 1kg, de 6 ori mai scump decât pulpa de porc
"Este o carne foarte bogată în proteine şi fier, Omega 3. După câte puteţi observa, nu găsiţi un gram de grăsime în carnea noastră. Se poate înlocui, în special acum, pe masa de Crăciun", a declarat un producător.
Familia Farcașiu a transformat pasiunea într-o afacere profitabilă. În urmă cu 15 ani, au deschis o fermă specializată în produse din carne de struț, iar astăzi, delicatesele lor sunt apreciate atât în România, cât și în străinătate.
Prețul ridicat al cărnii de struț se explică prin cantitatea limitată obținută de la un singur exemplar. "De la un struț viu de 120 kg, se obține undeva la 30, maxim 30 de kilograme de carne. Și de aceea este prețul puțin mai ridicat decât la restul cărnurilor", explică Ana Farcașiu, potrivit Observatornews.ro.
Citește și: STUDIU Românii vor cheltui cu 13% mai mult de Crăciun în 2024: Impactul inflației asupra bugetului
Astfel, un kilogram de carne de struț ajunge să coste aproximativ 160 de lei.
Citește și: TRUC UTIL Cum să alegi carnea de porc perfectă pentru o friptură de Crăciun suculentă și delicioasă
Proprietarii fermei propun și variante speciale pentru Crăciun, precum sarmale din carne de struț, oferind o notă de rafinament meniurilor festive.