Declarații înfiorătoare ale ucigașului de la Onești: Trebuia să-l omor pe comandant acolo cu grenade

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.05.2023 - 14:40
Declarații înfiorătoare ale ucigașului de la Onești: Trebuia sa-l omor pe comandant acolo cu grenade

Autorul dublei crime de la Onești, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare, face dezvăluiri șocante în fața anchetatorilor. Ucigașul a indicat „adevărata” sa țintă pentru care ar fi fost dispus să arunce în aer întreg blocul.

SHARE

Deși dialogul dintre anchetator și Gheorghe Moroșan este relevant și aduce dovezi ale vinovăției sale, rămâne în continuare o întrebare fără răspuns clar. Cum a reușit Moroșan, în vârstă de 65 de ani, să îi lege singur pe cei doi bărbați mai tineri și mai puternici decât el? În ciuda faptului că Moroșan a negat că a folosit spray lacrimogen, el avea asupra sa un tub cu această substanță.

Declarații înfiorătoare ale ucigașului de la Onești: Trebuia sa-l omor pe comandant acolo, cu grenade

„Puteam să leg 20 de inși odată! Am niște spray-uri lacrimogen paralizante, nici voi la poliție, nici poliția nu are așa ceva. Dacă-ți trag un spray de ăla 2 zile nu vezi nimic!”, spunea criminalul care a subliniat faptul că în dubla crimă de la Onești nu a folosit acel spray.

În declarațiile înfiorătoare ale autorului, acesta a recunoscut că nu trebuia să îi ucidă pe cei doi bărbați, ci pe comandantul poliției locale. El a afirmat că ar fi cumpărat un pistol sau grenade defensive de la ruși, pentru a face față situației și a distruge totul în jurul blocului, dacă ar fi știut că vine comandantul acolo.

Citește și: Noul atacator din Serbia, capturat. Este fiul unui ofițer al armatei sârbe. A tras cu un Kalașnikov

„Moroșan: N-am confundat cu nimeni, mă! Eu nu trebuia să omor omul cela! Eu trebuia să-l omor pe comandant acolo, că dacă știam că vine comandantul acolo eu cumpăram un pistol, un TT sau niște grenade defensive de la ruși, că doar sunt în prostie și aruncam cu grenadele jos de la etajul 3, nu scăpau, tot făceam în fața blocului praf și pulbere, ai înțeles? 

Mor de-mi pare rău, mă gândesc eu, de omul cela n-o să mă scap, de umbra lui n-o să mai scap niciodată în viața vieții mele! Eu acum nu voi scăpa niciodată de omul acela. O să mă urmărească toată viața.”, a declarat criminalul Gheorghe Moroșan în fața anchetatorilor.

Crima de la Onești - Filmul evenimentelor

La data de 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a declanșat un atac mortal cu cuțitul într-un apartament din Onești, județul Bacău care aparținuse agresorului, dar care fusese preluat prin executare silită de către Chimcomplex.

Citește și: Primarul din Corbeanca, reținut pentru corupție, plătește rate de 7.000€ la venituri de 2.000€/ lună

Potrivit martorilor, Moroșan a cerut prezența unor ziariști locali pentru a-și expune public nemulțumirile referitoare la apartamentul pierdut în instanță. După ce un reporter a ajuns la fața locului și i-a acordat un interviu, Moroșan a fost atacat de unul dintre cei doi muncitori sechestrați, care a încercat să-l deposedeze de arma albă cu care erau amenințați.

În urma loviturii primite, agresorul s-a enervat, s-a întors brusc și a început să-i lovească pe muncitori haotic cu cuțitul, provocându-le răni grave.

Unul dintre muncitorii sechestrați s-a prăbușit în sufragerie, în timp ce celălalt a încercat să se refugieze într-o cameră mică, dar fără succes. Când au fost găsiți de polițiști, amândoi erau într-o stare agonizantă, încercând să supraviețuiască rănilor grave provocate de atacul cu cuțitul al lui Moroșan.

Din păcate, unul dintre muncitori a fost declarat decedat în apartament de către echipajul SMURD, după ce s-au făcut eforturi de resuscitare, în timp ce cel de-al doilea a murit mai târziu, la spital, din cauza rănilor grave suferite.

După cinci ore de agitație și negocieri cu poliția, echipa specială de intervenție SAS a intrat în apartament și l-a împușcat pe Moroșan în zona picioarelor pentru a-l putea imobiliza.

Ucigașul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale și a fost interogat de polițiști după ce și-a revenit. 

Gheorghe Moroşan a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Mai mult, instanța l-a obligat pe Moroșan să plătească familiilor victimelor despăgubiri de 2.000.000 euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te