De ce românii care pleacă în vacanță cu avionul își trimit bagajele cu firme de curierat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.10.2023 - 18:03
De ce românii care pleacă în vacanță cu avionul își trimit bagajele cu firme de curierat - Foto: Stirile Protv / imagine cu caracter ilustrativ

Românii care pleacă cu avionul în vacanțe își trimit bagajele cu firmele de curierat ies mult mai ieftin și ajung chiar la hotelul unde ești cazat.

SHARE

Românii care pleacă în vacanță cu avionul își trimit bagajele cu firme de curierat, potrivit unor discuții de pe rețelele de socializare.

Companiile aeriene obișnuiesc să-și suprataxeze clienții în cazul în care depășesc o anumită greutate în cazul bagajului de cală. Așa că românii au găsit soluția. Firmele de curierat.

Ei cu avionul, bagajele cu duba

Ca să facă economie, mulți turiști care pleacă în vacanță cu avionul își trimit bagajul voluminos cu o firmă de curierat pe cale rutieră.

Este considerabil mai ieftin decât transportul aerian, iar unele companii îl duc până la hotel. Totuși trebuie să luați în calcul că bagajul ar trebui trimis cu câteva zile înainte ca să ajungă în același timp.

Nicoleta locuiește în Spania și a venit în concediu acasă în Bistrița. Și-a luat bilet de avion fără bagaj de cală pentru că ar fi costat mult. Dar cum de acasă a plecat încărcată cu 135 de kilograme a trimis surplusul cu autocarul. A costat-o aproximativ 130 de euro, potrivit unui post TV.

Citește și:  Cât costă să mergi cu trenul, cu mașina sau cu avionul la mare în Turcia și Bulgaria. Diferențe mari

”Zacuscă, castraveți murați, ardei, gogoșari, bârnză, salamuri, tot ce își dorește... slăninuță. E mult mai economic pentru noi și mult mai practic” a declarat Nicoleta pentru un post TV.

Inclusiv persoane care pleacă în vacanță în străinătate preferă să trimită bagajele mari pe cale rutieră.

O firmă din Cluj-Napoca le livrează până la cazare. Suma diferă în funcție de greutate, dimensiune ori țara de destinație. De pildă, trimiterea unui colet de 30 de kilograme în Spania sau Italia costă aproximativ 30 de euro. Costurile sunt mai mici decât transportul pe cale aeriană care pot fi și duble.

Această variantă a fost dezbătută și pe grupul de Facebook ”Vacanțe sub 500 de euro”.

“Ca să evit costurile pentru bagaj de cală, la avion și eventuala pierdere a acestui bagaj, l-aș trimite cu o firmă de autocare, care are și servicii de curierat. Din București, la Barcelona.

Ce părere aveți? Dacă aveți cunoștință de astfel de firme, vă rog să-mi spuneți”, a scris o abonată a grupului de Facebook.

Surpriza autoarei postării a fost să constate că mulți utilizatori folosesc de ceva vreme această soluție, iar ea funcționează foarte bine.

De ce românii care pleacă în vacanță cu avionul își trimit bagajele cu firme de curierat

“Am trimis de cel puțin 20 de ori. Spun ziua când ajung, au grijă de pachete și sunt foarte respectuoși”, a scris un internaut.

“Să trimiteți cu cel puțin 5 zile înainte! În perioada sărbătorilor sunt destul de aglomerați!”, a mai notat cineva.

În vârf de sezon, un bagaj de cală de 20 de kilograme poate costa până la 95 de euro, pe lângă biletul de avion.

Citește și: Bucureștiul, printre orașele europene cu cele mai bune legături aeriene. Topul aeroporturilor

Cu toate că este mai ieftin, transportul pe cale rutieră durează câteva zile, așadar bagajul trebuie trimis mai devreme. În caz că acesta ajunge înainte, este păstrat într-un depozit și turiștii trebuie să îl ridice de acolo.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te