Comisarul Radu Gavriș: Dacă am încălcat legea, să fiu sancționat contravențional. O să contest

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 25.01.2021 - 15:49
Comisarul șef Radu Gavriș Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, care se ocupa și de gestionarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, de la nivelul Poliției București, a scăpat de această îndatorire după ce a fost într-un restaurant împreună cu patru procurori.

SHARE

Comisarul Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, procurorul Codruț Popoiu, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul Capitalei, procurorii Florin Baran și Alexandru Soltan au fost surprinși, vineri, în interiorul restaurantului Hanul lui Manuc din Centrul Vechi. 

Citește și

Patru interlopi care au bătut un notar până l-au desfigurat, lăsați în libertate

„Am văzut că domnul polițist se lupta cu această pandemie din interior. Nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate. Începând cu această dimineață nu va mai coordona această activitate. Tot astăzi voi solicita lamuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public acele informații, imagini, de la respectiva activitate, fără să și le asume nimeni, încălcând prevederile legale din punctul meu de vedere, dând nume, imagini, fără ca aceastea să fie destinate publicului”, a declarat ministrul de interne Lucian Bode.

Gavriș: Dacă am încălcat legea, să fiu sancționat contravențional

„Nu a fost absolut nicio petrecere, a fost o masă cu cinci persoane. Am băut o bere după-amiază.  Hanul lui Manuc are o formă de terasă.  Dacă am încălcat legea, nu-i nicio problemă, să fiu sancționat contravențional. Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea. Eu consider că am fost într-un spațiu deschis, conform definiției legale. Nu am fost la masă cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am făcut nimic”, a declarat Radu Gavriș, pentru Mainnews.ro.

Polițistul crede că a fost filat

Radu Gavriș a dat de înțeles că ceea ce s-a întâmplat vineri ar face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni îndreptate împotriva sa.

„Eu am ajuns la Harghita tăcând din gură. O să mă mai trimită odată. E adevărat că am fost legitimat că așa a ordonat cineva. Eu am fost reclamat și la DNA, m-am trezit și cu dosare penale și nu s-a întâmplat nimic. În viața mea nu am făcut nimic. Eu pot să fiu sancționat, însă există o instanță, o să contest. Până acum am câștigat totul pentru că nu am făcut nimic”, a mai declarat Radu Gavriș.

Potrivit regulilor stabilite de Guvernul României la recomandarea Comitetului pentru Situații de Urgență, activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor este suspendată, dacă incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește rata de 3 la mie.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat vineri relaxarea măsurilor astfel încât localurile să poată funcționa la o capacitate de 30%, însă această măsură intră în vigoare începând de luni, 25 ianuarie.

Citește

VIDEO Temutul interlop Gore din Cluj e liber după 10 ani și spune rugăciuni pe canalul de Youtube

Meciul comunicatelor dintre Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiști din cadrul Poliției Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a scris pe pagina sa de Facebook că din informațiile pe care le deține „s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale (...) având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”.

Citește și

Cum îi terorizau Duduienii pe maneliștii Salam, Guță, Nămol, Leo de la Kuweit, Bujilă

Parchetul de pe lângă Tribunalul București are o altă variantă:

"Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.
„În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment. În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te