De ce nu există scaune cu locul 13 în avion. S-a aflat abia acum adevărul despre numărul 13 în avion

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.03.2024 - 17:27
De ce nu există scaune cu locul 13 în avion. S-a aflat abia acum adevărul despre numărul 13 în avion - Foto: Airlines / imagine rol ilustrativ

De ce nu există scaune cu locul 13 în avion. S-a aflat abia acum adevărul despre numărul 13 în avion. Care este adevăratul motiv pentru care nu există numărul 13.

SHARE

De ce nu există scaune cu locul 13 în avion. S-a aflat abia acum adevărul despre numărul 13 în avion. Care este adevăratul motiv pentru care nu există numărul 13.

De ce nu există numărul 13 în avion

În fiecare zi, milioane de oameni zboară cu avionul în întreaga lume, fie în timpul liber, fie la serviciu. Deși industria a fost afectată în timpul pandemiei de covid 19, aceasta a cunoscut un boom acum, când restricțiile au fost în mare parte ridicate în întreaga lume, până la punctul în care Heathrow a cerut companiilor aeriene să nu mai facă rezervări în această vară din cauza supraîncărcării.

Citeşte şi: Panică la bordul unui avion plecat din România după ce o roată a explodat

Zborul este un mijloc de transport rapid și sigur, folosit de miliarde de călători din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, vor exista întotdeauna mituri și legende în jurul zborului, unele adevărate, iar altele care sunt doar fantezii. Una dintre aceste curiozități se referă la al 13-lea rând al unui avion.

În multe culturi, numărul 13 este asociat cu ghinionul, motiv pentru care multe companii aeriene preferă să evite să aprindă superstițiile clienților lor și au ales să elimine acest număr din planurile de locuri. Frica irațională de numărul 13 este cunoscută sub numele de triscaidekaphobia.

Una dintre puținele companii aeriene care au ales să nu elimine al 13-lea rând din flota lor este transportatorul american Alaska Airlines, în timp ce Lufthansa evită, de asemenea, numărul 17, în semn de respect pentru pasagerii italieni, care, de asemenea, asociază acest număr cu ghinionul, potrivit SkyScanner.

Ce se crede despre alcool la bordul avionului?

Printre alte curiozități legate de zbor, este o credință comună că, la altitudine și în lipsa oxigenului la bord, consumul de băuturi alcoolice ne poate afecta mai repede. Cu toate acestea, diverse studii au arătat că, de fapt, nu există o mare diferență între a bea pe pistă sau la o înălțime de mii de metri.

Citeşte şi: O femeie a încercat să deschidă ușa avionului, în timpul zborului. Era drogată

Nu este adevărat nici faptul că companiile aeriene evită să zboare printr-o zonă care a oferit unele dintre cele mai mari mistere istorice din aviație: Triunghiul Bermudelor.

Nu în ultimul rând, pentru că singura alternativă viabilă pentru unele rute este de a face un ocol de aproximativ 3.000 de kilometri. În ceea ce privește membrii echipajului, aceștia trebuie să măsoare minimum 1,57 m pentru a putea ajunge în compartimentele superioare ale aeronavei, care se află la o înălțime de 1,80 metri.

Aeronavele sunt supuse la tot felul de teste de rezistență și siguranță, iar unul dintre acestea se referă la expunerea la fulgere în mijlocul unei furtuni: aproape majoritatea aeronavelor primesc cel puțin o lovitură pe un calendaristic. Cu toate acestea, ultimul accident cauzat de un fulger a avut loc în 1967, ceea ce a dovedește securitatea și siguranța aeronavelor moderne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te