Dărâmată de o boală cruntă, o tânără își strigă disperarea. Singurul om care o putea ajuta a refuzat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.03.2023 - 10:17
Dărâmată de o boală cruntă, o tânără își strigă disperarea. Singurul om care o putea ajuta a refuzat - FOTO: bzi.ro

Dărâmată de o boală cruntă, o tânără își strigă disperarea după ce singurul om care o putea ajuta a refuzat iar acum singura ei speranță este un transfer la un spital din străinătate însă costurile sunt uriașe pentru familia ei.

SHARE

Dărâmată de o boală cruntă, o tânără își strigă disperarea. Singurul om care o putea ajuta a refuzat. Mihaela Bîrgăoanu, în vârstă de 20 de ani, suferă de o boală teribilă de aproximativ 6 ani, dar de mai bine de 3 ani lucrurile s-au agravat foarte rapid.

În țara noastră, tânăra nu mai are nicio șansă la viață. Unica ei speranță este o operație într-un spital din Turcia, dar costurile intervenției chirurgicale este o sumă imposibilă pentru familia ei. 

Dărâmată de o boală cruntă, o tânără își strigă disperarea. Singurul om care o putea ajuta a refuzat

Speranța Mihaelei este un spital din Turcia, dar operația costă aproximativ 68.000 de euro, o sumă greu de imaginat pentru ea. 

Povestea ei începe așa:

„Totul a început în 2017, când aveam doar 15 ani. Învățam la Școala Profesională din comuna Cristești, acolo unde am locuit până acum 3 ani, alături de părinți. N-am reușit să termin școală, fiindcă boala m-a ținut pe loc. Prima dată, când am ajuns în spital din aceeași cauză, dar nediagnosticându-mă clar, a fost cumplit.

Citește și: UE vrea să cumpere la comun muniție în valoare de 1 miliard € pentru Ucraina. Banii, din contribuții

Am început să acuz stări de rău și am mers la spital, de unde m-a trimis cu elicopterul către Iași. Aveam hemoglobina 1,5. Dar, după un timp, m-am făcut bine și n-am mai dat importanță bolii, până când mi s-a agravat și orice tratament aș lua nu îmi oprește evoluția, ba chiar agravându-se”, povestește, cu tristețe, Mihaela Bîrgăoanu.

Boala necruțătoare care a condamnat-o pe Mihaela moarte

Mihaela Bîrgăoanu suferă de aplazie medulară, adică dezvoltarea pancitopeniei, unde există un deficit al tuturor celulelor sanguine, precum leucocite, eritrocite și trombocite, ducând spre leucemie. Această boală avansează foarte repede, motiv pentru care tânăra ieșeancă trebuie să ajungă cât mai urgent la spital. Cumnata ei, Ioana Alexandra Neofet, se îngrijește zilnic de ea și încearcă din toate răsputerile să-i poată întinde o mână de ajutor.

Citește și: EXCLUSIV Apele Române au măsurat debitele pe Chilia și Bîstroe: „Nu sunt modificări semnificative”

„Mi s-a dat o șansă în Turcia, la un spital privat, dar costurile sunt foarte mari. Operația costă în jur de 68.000 de euro, iar eu nu dispun de această sumă. Îmi doresc să trăiesc, în ciuda sumei foarte mari, având multe motive pentru care să lupt”, afirmă, cu ochii plini de lacrimi, Mihaela Bîrgăoanu, tânăra care a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă.

„Am căutat soluții peste soluții. Este un moment foarte dificil pentru noi, dar mai ales pentru ea, însă luptă și își dorește să se facă bine și să se bucure de viață. Singura șansă i s-a oferit la un spital privat din Turcia, unde i se poate efectua un transplant de celule stem și apoi un tratament de specialitate, dar costurile sunt uriașe, aproximativ 68.000 de euro. Este peste puterile noastre”, povestește Ioana Alexandra, cumnata tinerei ieșence.

În prezent, starea de sănătate a Mihaelei nu este favorabilă, accentuându-i-se stările de rău și puterile fiindu-i la pământ, ajungând să meargă lunar la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași pentru transfuzii de sânge. Cu toate acestea, ieșeanca luptă zilnic pentru viața ei.

Singurul om care o putea ajuta a refuzat: "Este sânge din sângele meu, dar nu vrea"

Cea mai mare dorință a tinerei este să reușească să ajungă în Turcia, unde să reușească să scape de acest chin cu care nu s-a putut învăța. Chiar dacă șansele ca să strângă această sumă sunt mici, Mihaela visează zilnic la momentul când va fi bine.

„Acum, tot ce îmi doresc este să mă fac bine și să îmi continui studiile. Dar mă macină faptul că șansele par a fi din ce în ce mai mici. Lupt împreună cu prietenul meu și cu sora lui. În rest, nimeni nu-mi este alături, nici măcar familia. E greu și dificil, mai ales pentru că de 2 ani de zile știu că există cineva care m-ar putea salva, dar nu vrea. Este sânge din sângele meu, dar m-a refuzat”, adaugă ieșeanca.

Împreună o putem ajuta pe Mihaela să trăiască

Tânăra se află în pragul disperării și apelează la oamenii cu suflet mare care vor să-i întindă o mână de ajutor pentru a reuși să-și trăiască tinerețea.

Pornind de la cazul Mihaelei Bîrgăoanu, tânăra pentru care numărătoarea inversă a început, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta să-și poată îndeplini visele. Cei care doresc să o sprijine o pot face contactând redacția BZI sau donând direct în contul ei:

Mihaela BÎRGAOANU

RO34RZBR0000060022777612 

Cont în LEI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te