Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie Fundeni, noul președinte al Colegiului Medicilor

DE Elena Andrei | 23.10.2020 - 21:49
sursă viatamedicala.ro

Medicul Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie și Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni, a fost ales vineri în funcția de președinte al Colegiului Medicilor.

SHARE

Daniel Coriu îl înlocuiește pe Gheorghe Borcean, care rămâne vicepreședinte al Colegiului Medicilor.

Din noua echipă de conducere a Colegiului Medicilor fac parte:

Președinte, prof. univ. dr. Daniel Coriu

Vicepreședinte, dr. Valeria Herdea – Coordonator al Departamentului Economico-Social

Vicepreședinte, dr. Gheorghe Borcean – Coordonator al Departamentului de Jurisdicție profesională

Vicepreședinte, dr. Călin Bumbuluț – Coordonator al Departamentului Profesional – Stiințific și Învățământ

Secretar General, dr. Gindrovel Dumitra – Coordonator al Departamentului de Avizări

Atribuţiile Biroului Executiv sunt de a asigura activitatea permanentă a Colegiului Medicilor din România; de a aproba angajarea de personal şi de a asigura execuţia bugetului, de a întocmi raportul anual de activitate şi gestiune, pe care îl supune aprobării Consiliului Naţional, de a executa hotărârile Adunării Generale Naţionale şi ale Consiliului Naţional, de a elabora şi supune spre avizarea Consiliului Naţional proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe baza bugetelor locale, de a îndeplini orice alte sarcini stabilite de către Consiliul Naţional şi de a informa Consiliul Naţional cu privire la deciziile emise între şedinţele consiliului.

De asemenea, Biroul Executiv coordonează activitatea comisiilor de lucru ale Consiliului Naţional. Preşedintele Biroului Executiv al Consiliului Naţional este preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Preşedintele reprezintă Colegiul Medicilor din România în relaţiile cu persoanele fizice şi juridice din ţară şi străinătate, încheie contracte şi convenţii în numele Colegiului Medicilor din România cu aprobarea Biroului Executiv, convoacă şi conduce şedinţele Adunării Generale Naţionale şi ale Consiliului Naţional, aduce la îndeplinire deciziile Biroului Executiv, hotărârile Consiliului Naţional date în sarcina sa şi rezolvă problemele şi lucrările curente.

„Doresc ca în prima mea comunicare publică în calitate de președinte-ales să vă supun atenției art. 2, alin. 1 din Statutul Colegiului Medicilor din România: Ca organizaţie profesională, Colegiul Medicilor din România apără demnitatea şi promovează drepturile şi interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligaţiilor ce le revin față de pacient şi de sănătatea publică' ", este mesajul noului președinte al Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te