Daniel Băluță, pregătit să dea peste 1 MILIARD de euro pe „panseluțe” și alte amenajări în S4

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.03.2021 - 11:14
Primăria Sectorului 4 condusă de primarul PSD Daniel Băluță a lansat în SEAP proceduri de achiziţie de peste 1 miliard de euro privind proiecte de regenerare urbană. / Foto: b1.ro

Primăria Sectorului 4 condusă de primarul PSD Daniel Băluță a lansat în SEAP proceduri de achiziţie de peste 1 miliard de euro privind proiecte de regenerare urbană, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

SHARE

Proiectele, a căror realizare va fi încredinţată prin procedura acordului cadru unui număr maxim de 20 de operatori economici, vizează zece zone din sector care necesită intervenţii de tipul amenajărilor de spaţii publice şi de recreere în aer liber, deci inclusiv intervenții peisagistice, precum plantarea de flori ornamentale, reabilitarea zonelor de circulaţie pietonală/rutieră, modernizarea curţilor unităţilor de învăţământ, etc.

Autoritatea locală menționează că proiectele vor accelera procesul de recuperare a decalajului de dezvoltare pe care Sectorul 4 o înregistrează faţă de zona de nord a Bucureştiului şi vor aduce cu sine mii de locuri de muncă foarte bine plătite şi o viaţă mult mai bună.

Citește și:

Estonia intră din nou în LOCKDOWN, timp de o lună, din cauza tulpinii britanice a COVID-19

„Nou Bauhaus european"

Primăria Sectorului 4 a lansat această procedură de licitaţie în aplicarea conceptului de "nou Bauhaus european", ce presupune ca oraşele Uniunii Europene să-şi consolideze economiile post-pandemie, dar şi ca pas important în implementarea proiectului "Green Deal".

Pentru finanţarea proiectelor a fost depusă la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene "fişa pentru reforme şi investiţii", necesară în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Respectăm mandatul pe care oamenii ni l-au încredinţat şi căutăm permanent soluţii pentru a rezolva problemele cu care aceştia se confruntă în viaţa de zi cu zi. (...) Am arătat deja, în anii trecuţi, că ştim să folosim corect finanţările europene, în proiecte precum punerea în siguranţă a şcolilor şi grădiniţelor, a reabilitării termice a blocurilor, a creării de noi spaţii verzi sau a adaptării şi modernizării infrastructurii rutiere. Acum, suntem pregătiţi să continuăm să implementăm soluţii concrete, care să genereze creşterea calităţii vieţii oamenilor din sectorul 4, aşa că invit operatorii economici să participe cu încredere şi cu responsabilitate la procedurile de achiziţie pe care tocmai le-am demarat", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Citește și:

Un consilier PNL din Sectorul 4 a trecut în tabăra primarului Băluță (PSD). PNL îl exclude

Proiectul Uniunii Europene "Pactul verde european" sau "Green Deal" reprezintă un set de iniţiative şi politici prin care Comisia Europeană şi-a propus să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei şi poluării, până în 2050. "Green Deal" este totodată cel mai ambiţios proiect al UE din punct de vedere al bugetului alocat. Suma totală se ridică la 1.000 de miliarde de euro.

"Noul Bauhaus european" este un concept menit să ajute comunităţile să găsească cele mai bune soluţii care să permită un trai mai bun după pandemia de SARS-CoV-2. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te