Dăncilă insistă ca Iohannis să numească miniștri Transporturilor și Dezvoltării

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.01.2019 - 19:10
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că îi solicită președintelui Klaus Iohannis să respecte decizia Curții Constituționale, să semneze decretele de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

SHARE

„Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca, în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient", a declarat prim-ministrul.

Citește și: Dăncilă insistă: Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu, propuși din nou pentru funcțiile de miniștri

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare de răspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind condiţiile de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al transporturilor. Dăncilă a reiterat solicitările de numire a celor doi în funcţii. De asemenea, a precizat că a anexat toate înscrisurile necesare privind îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru cele două nominalizări.

Klaus Iohannis a declarat marţi că documentele trimise de premierul Viorica Dăncilă împreună cu scrisoarea prin care a reiterat propunerile de numire a Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi sunt analizate de departamentul de specialitate de la Administraţia Prezidenţială. "Imediat ce voi reveni în ţară voi discuta şi vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru şi într-un timp rezonabil voi formula un răspuns la aceste propuneri", a afirmat Iohannis.

Citește și: Iohannis mai respinge, o dată, propunerile pentru Transporturi și Dezvoltare

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -