"Obiectivul este ca Secţia specială să devină istorie. E un compromis. MCV va fi ridicat doar îndeplinind această condiţie. Această măsură, acest compromis care se regăseşte în momentul de faţă vom vedea cum va funcţiona şi, în funcţie de asta, putem să discutăm şi în viitor asupra lui. Eu cred că CSM primeşte şi responsabilitate prin această decizie şi din această perspectivă spun că e un compromis care e mai mic decât necesitatea majoră de desfiinţare a Secţiei speciale", a afirmat Barna, la Parlament, întrebat în legătură cu amendamentul adoptat în Comisia juridică la proiectul privind desfiinţarea SIIJ.
Citește și: Vrăjitoarea Mihaela, interceptată în dosarul Oanei Zăvoranu, la o gală a Institutului Cultural Român
El a spus că parlamentarii USR PLUS vor vota categoric desfiinţarea Secţiei speciale.
Întrebat în legătură cu faptul că acest amendament ar crea o super-imunitate a magistraţilor, Barna a explicat: "Nu este o super-imunitate, este un aviz al unei secţii în funcţie de magistratul respectiv care ţine de trimiterea în judecată".
Citește și: Adriana Bahmuțeanu, cântăreață la nunți, candidat la Primărie, cu ochelari de 2.422 lei, anti-mască
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil proiectului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, adoptând şi un amendament al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM. Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor care este primul for sesizat. Senatul este cameră decizională.