Cumpănașu s-a întors la conducta de bani publici: parteneriat cu CJ Neamț, fieful lui Ionel Arsene

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.01.2020 - 12:18

Publicația on-line inroman.ro arată că, la începutul lunii ianuarie, Consiliul Județean Neamț a selectat Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu, drept „partener” într-un proiect de atragere a fondurilor europene.

SHARE

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Neamț, publicat de inroman.ro, asociația lui Cumpănașu de scrierea, depunerea și implementarea unui proiect de îmbunătățire a proceslui decizional. 

Proiectul pe care CJ Neamț vrea să-l depună spre finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 va avea o valoare eligibilă de maxim 4.000.000 de lei. 

CJ Neamț a inițiat, pe 9 ianuarie, un proces de selecție a unui partener pentru realizarea proiectului european, iar opt zile mai târziu a fost anunțat și partenerul: Asociația pentru implementarea Democrației. AID a fost singurul ONG care s-a înscris în competiție. 

Procurorii DNA îl cercetează pe Alexandru Cumpănașu după ce ar fi susținut că are diplomă de studii superioare și, astfel, ar fi fost angajat de SNSPA ca expert într-un proiect cu finanțare europeană. Cumpănașu neagă acuzațiile și spune că este greșeala unității de învățământ.

Procurorii vor să afle dacă Alexandru Cumpănașu, fost candidat la prezidențiale, ar fi mințit că are studii superioare pentru a obține postul de expert în cadrul unui proiect implementat de Ministerul Dezvoltării, în parteneriat cu SNSPA.

DNA Constanța a demarat ancheta după ce conducerea SNSPA l-a reclamat pe Alexandru Cumpănașu că a declarat pe propria răspundere că deține studii superioare, în condițiile în care postul pentru care aplicase necesita astfel de studii.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost trimis în judecată de DNA în două dosare de corupție. În iulie 2018, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă, fiind acuzat că i-a cerut unui primar din Neamţ, pentru atribuirea unui contract vizând construirea unei şcoli şi subcontracteze lucrarea către o firmă agreate de el.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -