Cumnatul lui Mircea Geoană, dat în urmărire de poliție. Ionuț Costea, condamnat la 6 ani

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.05.2023 - 20:17
Ionuț Costea fostul director Exim Bank Foto: realitatea.net

Fostul preşedinte Eximbank, Ionuţ Costea, condamnat la 6 ani în dosarul căii ferate „B - CT”, a fost dat în urmărire de poliție după ce nu a fost găsit la domiciliu. Cumnatul lui Mircea Geoană este acuzat că a luat șpagă 2 milioane de dolari.

SHARE

Fostul preşedinte Eximbank, Ionuţ Costea, a fost dat în urmărire de poliție după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti - Constanţa. El nu a fost găsit la domiciliu.

Fotografia sa a fost postată pe site-ul IGPR la rubrica ”persoane urmărite”.

”Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucuresti a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei, fiind condamnat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma complicităţii”, este anunţul postat pe site-ul Poliţiei Române.

Cumnatul lui Mircea Geaonă, fugar

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat definitiv, vineri, la 7 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti - Constanţa, în care este acuzat că ar fi primit o mită de peste 2 milioane de euro.

Citește și: Fostul ministru PNL al Finanțelor Sebastian Vlădescu, 7 ani și 4 luni de pușcărie pentru mită

Iniţial, Vlădescu fusese condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare. Ionuţ Costea a fost condamnat la 6 ani de închisoare, iar în cazul lui Cristian Boureanu faptele s-au prescris. 

De asemenea, a fost dispusă confiscarea specială a mai multor sume, fiind totodată menţinut sechestrul asupra mai multor bunuri ale condamnaţilor.

Citește și: Mită de 2 milioane de euro pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată București-Constanța

Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, pentru infracţiunea de trafic de influenţă intervenind prescripţia, ceea ce a determinat încetarea procesului penal.

” În baza art. 396 alin. (1) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură penală, dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă prev. de art. 291 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, conform art. 154 lit. c) din Codul penal. Reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită, prev. de art. 48 rap. la art. 289 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 6 ?i art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 din Codul penal, de la 7 ani închisoare la 6 ani închisoare”, a stabilit instanţa, pedeapsa iniţială fiind de 7 ani de închisoare, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te