Ce se întâmplă cu neozeelandezul care a făcut 10 doze de vaccin într-o zi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.12.2021 - 13:17
Nikki Turner, directoarea Centrului de consiliere pentru imunizare (IMAC) al Universității Auckland a explicat care sunt riscurile unui suprdozaj cu vaccin împotriv COVID 19 Foto: Auckland University
Nikki Turner, directoarea Centrului de consiliere pentru imunizare (IMAC) al Universității Auckland a explicat care sunt riscurile unui suprdozaj cu vaccin împotriv COVID 19 Foto: Auckland University

Helen Petousis-Harris, vaccinolog la Universitatea din Auckland, a spus că a face mai multe doze de vaccin decât este recomandat este un „lucru cu adevărat greșit” și este un gest „incredibil de egoist”, după ce un neozeelandez ar fi fost plătit să se vaccineze în locul altora.

SHARE

Autoritățile din Noua Zeelandă au deschis un dosar penal după ce un bărbat a făcut 10 doze de vaccin într-o zi, în centre diferite. Acesta ar fi fost plătit de mai multe persoane pentru a se vaccina în locul lor, întrucât în Noua Zeelandă nu sunt cerute acte de identitate cu o fotografie pentru identificare la centrele de vaccinare.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a arătat că persoanele care ar face astfel de gesturi, sunt din rândul oamenilor străzii.

Citește și: Danileț, exclus pentru karate, judecătoarea Adriana Stoicescu se bucură. Ea poate să atace pe oricine

Vaccinologul Helen Petousis-Harris, de la Universitatea din Auckland a arătat că nu există date privind administarea de doze multiple de vaccin, dar că persoana respectivă nu va fi mai protejată decât persoanele care se vaccinează așa cum este recomandat de către medici.

Citește și: Interlopul Romi Neguș intervine în scandalul dintre Vali Nebunu și Bebino: Nu mai înjurați de morți

„Dozele mai mari duc la reacții la vaccin cum ar fi febră și dureri de cap și dureri", a explicat Helen Petousis-Harris.

Profesorul Nikki Turner de la Universitatea din Auckland a susținut că, deși nu există date disponibile cu privire la supradozajul vaccinului împotriva COVID-19, acest lucru nu poate fi ceva bun pentru organismul uman. Efectele secundare ale administrarii de doze multiple pot fi foarte grave.

„Nu avem nicio evidență care să indice ce fel de efecte secundare se va confrunta o persoană după o supradoză cu acest vaccin. Aceasta nu este o practică sigură și a pus persoana în pericol", a susținut Nikki Turner, conform Stuff. 

Administrația din Noua Zeelandă a mai spus că persoanele care au făcut mai multe doze de vaccin COVID-19 sunt sfătuite să consulte un medic cât mai curând posibil. Până acum, nu au fost colectate date cu privire la supradozajul cu COVID-19.

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te