Cum îți ia aplicația Lensa AI fața și ce face cu ea fără să știi. Compania e fondată de ruși

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.12.2022 - 17:47
Rețelele sociale sunt pline de astfel de avataruri Foto: swr.de

Cea mai la modă aplicație din ultima vreme, Lensa AI, care oferă funcția "Magic Avatars" preia drepturile asupra trăsăturilor celor care dau bani pentru ca pozele lor să fie modificate în anime, prințese, zâne sau artă pop culture.

SHARE

În autoportretele digitale generate de inteligenţa artificială a aplicației Lensa AI apari ca o operă de artă într-o varietate de teme: pop culture, prințese, zâne sau anime.

Dacă instalezi aplicaţia ai o perioadă 7 zile în care o poţi testa gratuit. După aceea, abonamentele variază de la 20 la 50 de euro. Pentru a utiliza instrumentul "Magic Avatar", plătiţi suplimentar în jur de 4 euro pentru 50 de imagini.

Citește și:  Shaormeria lui Tzancă Uraganu nu vinde nicio shaorma după ce-a blocat traficul cu mâncare gratis

Vi se va cere să încărcați între 10 și 20 de selfie-uri. Aplicația recomandă utilizarea prim-planurilor, a fotografiilor cu adulţi, cu diferite fundaluri și expresii faciale. Îi sfătuiește pe utilizatori să evite fotografiile de grup, cele în care par copii sau fotografiile nud. Aplicația spune că "fotografiile vor fi șterse imediat de pe serverele noastre după ce avatarurile sunt gata".

Citește și: VIDEO Interlopi din clanul Chira l-au ucis pe criminalul John Englezu, cu cuțitul, în Malta

După ce ați selectat 10-20 de selfie-uri, vi se va cere să vă alegeţi sexul iar apoi să plătiți. După aproximativ 20 de minute, veți fi notificat că avatarurile voastre sunt gata să fie salvate. Veți primi avatare într-o varietate de stiluri diferite, cum ar fi Fantasy, Fairy Princess, Focus, Pop, Stylish, Anime, Light, Kawaii, Iridiscent și Cosmic.

Compania fondată de ruși  preia drepturile asupra trăsăturilor tale

Dragoș Stanca, președintele Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT), explică pe Facebook ce trebuie să ştim dacă folosim aplicaţia creată de compania unor ruşi: 

"Lensa AI is super fun. Dar, înainte să vă jucați cu aplicația și să îi trimiteți pozele voastre, sau chiar să plătiți ceva pentru asta, e bine să știți cel puțin trei chestii: În termeni și condiții le cedați drepturile asupra trăsăturilor voastre. Da, puteți apărea ca vedete în animații Hentai or whatever. Toate aplicațiile de genul ăsta le fac artiștilor fix ce le-a făcut social media jurnaliștilor și companiilor de publishing la începutul Web2.0: le "fură" algoritmic idei și conținut - fără să cedeze nimic din venituri. Nu sunt deloc adeptul generalizărilor...dar.. Prisma Labs, care deține Lensa AI, e o companie fondată de antreprenori ruși, fondatorul e ex Mail.ru și Yandex, CEO e fost Yandex - dar compania operează în US, ce-i drept."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te