Cum le-au râs în nas americanilor, fără Visa Waiver, interlopii din clanurile Sadoveanu și Duduianu

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.02.2024 - 14:43
Aly Sadoveanu și Anaser Duduianu le-au râs în nas americanilor Foto: Facebook

Interlopii din clanurile Sadoveanu și Duduianu au ajuns fără Visa Waiver în Statele Unite și și-au creat acolo rețele de crimă organizată care au făcut milioane de dolari din infracțiuni. Toate acestea în timp ce pentru românii obișnuiți viza pentru SUA este greu de obținut.

SHARE

Interlopii din clanurile Sadoveanu și Duduianu au ajuns fără Visa Waiver în Statele Unite și și-au creat acolo rețele de crimă organizată care au făcut milioane de dolari dintr-o gamă largă de ifracțiuni.

Toate acestea în timp ce pentru românii obișnuiți viza pentru Statele Unite este greu de obținut.

Cum le-au râs în nas americanilor, fără Visa Waiver, interlopii din clanurile Sadoveanu și Duduianu

Florin Duduianu, zis Anaser, a ajuns fără prea multe probleme în SUA, în timp ce era dat în urmărire generală de Poliția Română fiind implicat în celebrul dosar al maneliștilor.

Citește și: Interlopul Anaser Duduianu, care a șantajat maneliști și făcea live-uri din Mexic și SUA, capturat

Anaser Duduianu este pe lista Most Wanted a Poliției Române din 14 august 2020, la zece zile după ce șeful clanului, Emi Pian, a fost ucis într-o încăierare în cartierul Giulești, după o partidă de barbut. 

Dar asta nu l-a oprit să stea o vreme în Anglia, la Birmigham, acolo unde a fost implicat în câteva scandaluri. 

Citește și: Cum voiau interlopii Aramis, Anaser și Vențer să se răzbune pe Florin Salam care le datora 100.000€

Englezii habar nu aveau de Anaser

La solicitarea Newsweek România, autoritățile din Regatul Unit au spus că nu știu nimic despre prezența lui Anaser în Anglia, deși acesta posta liniștit pe Facebook, imagini de acolo.

De altfel, fratele său, despre care autoritățile britanice nu știau nimic, s-a predat de bunăvoie, anunțând într-un live că sosește în țară din Anglia. Așa a fost arestat pe Aeroportul Otopeni de autoritățile române.

Citește și: Poliția britanică habar n-a avut că Anaser și Lindon Duduianu sunt în Anglia, deși erau urmăriți

Anaser s-a plictisit, probbabil, în Anglia, așa că din 2022 a început să facă live-uri din Statele Unite, acolo unde ar fi ajuns trecând prin Mexic.

În Statele Unite, Anaser a și pus bazele unei rețele de crimă organizată, cu aproape 50 de infractori, printre care și foști membrii ai mafiei române din Mexic condusă de Florian Tudor, zis Rechinu. 

Citește și: Cum făcea jaf după jaf Clanul lui Ghiocel în SUA: “Valcea Romanian Transnational Crime Group”

Banda lui Florin Duduianu se ocupa cu furtul banilor de pe carduri, iar cu banii câștigați trimitea lapte praf traficanților de droguri din Mexic.

"Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune mâncare pe masă și oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casă cu

sacoșele de cumpărături, doar pentru a fi umiliți atunci când află că nu mai au bani în cont, deoarece un hoț le-a luat totul", a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual din comitatul Orange al statului California.

Anaser a fost reținut de americani abia anul trecut, în august. Înainte de a fi extrădat în România, unde a fost condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul maneliștilor, Anaser va trebui să-și ispășească în SUA pedeapsa pentru faptele făcute acolo.

Banda lui Aly Sadoveanu a funcționat fără probleme în SUA până când acesta a fost împușcat de un alt român

Aly Sadoveanu a stat ani de zile în Anaheim, unde și-a continuat activitatea infracțională nestingherit de autoritățile din SUA, chiar dacă era dat în urmărire internațională pentru că avea de executat o pedeapsă de 6 ani și 4 luni pentru tâlhărie în România, încă din 2018.

Chiar înainte de condamnare, Alișor Sadoveanu a fugit în Franța, unde l-a cunoscut pe viitorul său călău, Florin Răducanu, care lucra ca gunoier. Însurat și cu doi copii, românul originar din județul Buzău nu o ducea tocmai bine.

La un moment dat, Sadoveanu l-a întrebat dacă nu vrea să meargă cu el în SUA, ca „să-l facă om“.

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

Pentru că urmau să treacă frontiera în mod ilegal, Alișor i-ar fi comunicat acestuia că are nevoie de 20.000 de dolari.

Răducanu nu avea bani iar Alișor s-ar fi înțeles cu el să plătească în locul lui, iar din ce va câștiga odată ajuns în America, acesta să-i returneze 40.000 de dolari.

Citește și: Victimele birocrației: Interlopul clujean Omar Jamal și-a ucis mama și bunica deși era condamnat

În SUA, Răducanu și nevasta lui urmau să iasă la cerșit, mai ales că aveau doi copii mici, ceea ce prezenta un avantaj.  

Alișor Sadoveanu (foto sus) și ucigașul lui (foto jos)

Ucis din furie

Alișor Sadoveanu și oamenii săi controlau o puternică rețea de cerșetori aduși în Los Angeles din toată România.

Florin Ilie, fratele lui Florin Răducanu, a dezvăluit pentru Gândul că știa de la cumnata lui că acolo existau cerșetori proveniți din Craiova, Râmnicu Vâlcea și Satu Mare și județul Ilfov, care lucrau exclusiv pentru Alișor Sadoveanu, care le colecta aproape toți banii câștigați.

Citește și: EXCLUSIV Poliția americană: 1 million $ e cauțiunea, nu recompensa pentru asasinul lui Aly Sadoveanu

Timp de patru ani, Florin „Americanu“, așa cum îi plăcea să se recomande, ar fi ieșit la cerșit aproape zilnic. Mai mult, la un moment dat, soția lui a mai născut un copil, fapt care a suplimentat și mai mult câștigurile. Făceau chiar și 1.000 de dolari pe zi. Dar banii erau încasați aproape toți de către Aly Sadoveanu. 

La un moment dat, Florin Răducanu a cumpărat două mașini, pe care trebuia să le trimită în țară prin intermediul firmei de vânzări second-hand a lui Alișor. Dar mașinile nu au ajuns în România, iar Florin Răducanu i-a cerut socoteală. 

În replică, Sadoveanu l-ar fi amenințat cu bătaia. „I-a zis să tacă din gură, că nu s-a născut el înaintea lui și că dacă este nevoie, trimite o echipă de 15 inși să-l calce în picioare. De fapt, în ziua în care
Sadoveanu a fost împușcat de fratele meu, îl chemase să-l bată.

Când a văzut că nu mai are scăpare, Florin a scos pistolul și a tras. A tras din disperare, nu a vrut să-l omoare“, a mai declarat Florin Ilie.

Aurel Trandafir (42 de ani) , zis Alișor Sadoveanu, a fost executat în Anaheim, SUA, la 24 ianuarie 2021, de partenerul său de infracțiuni, Florin Răducanu (37 de ani), zis Americanul. Ucigașul a fugit în Mexic, iar poliția americană nu mai are nicio informație despre el.

La 8 martie 2021, trupul neînsuflețit al lui Alișor Sadoveanu a fost adus în țară, iar la 10 martie a fost înmormântat în cimitirul Chitila. 

Autoritățile americane nu știu nimic

La solicitarea Newsweek România, Departamentul de Poliție din Anaheim, California, a comunicat că, de fapt, nu este vorba despre o recompensă pentru prinderea lui Florin Răducanu, suma de un milion de dolari fiind cauțiunea pe care ar trebui s-o plătească Florin Răducanu dacă ar fi prins și ar dori să fie judecat în libertate.

De asemenea, Poliția din Anaheim ne-a spus că ucigașul nu a fost localizat și nu există alte informații despre el.

Newswek România a cerut Departamentului de Poliție din Anaheim, California, precizări  despre modul în care a reușit să stea atâția ani în Statele Unite Aurel Trandafir, zis Alișor Sadoveanu, precum și date despre activitatea infracțională a acestuia pe teritoriul Statelor Unite.

Răspunsul a fost sec și deloc edificator: Noi nu ne ocupăm cu aplicarea legilor imigrației, noi anchetăm doar uciderea domnului Trandafir.

Nu este vorba despre o recompensă de 1 milion de dolari, este vorba despre o cauțiune de 1 milion de dolari, ceea ce însemnă că aceasta este suma pe care trebuie să o plătească Răducanu dacă va fi prins și vrea să fie judecat în libertate. 

 „We do not enforce immigration laws and our investigation deals with the murder of Mr. Trandafir, no his immigration status. There is not a $1 million reward for Raducanu, the bail for his arrest has been set at $1 million, meaning if he were arrested he would be allowed to bail out of custody in lieu of $1 million. Raducanu has not been located and remains a fugitive“.

Apoi am cerut lămuriri și la U.S. Citizenship & Immigrations Services despre statutul care i-a permis lui Aurel Răducanu să stea atâta timp în Statele Unite, dar nu am primit niciun răspuns. 

Ucigașul lui Aly Sadoveanu nu a fost prins încă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te