Cum a împiedicat Radu Beligan un mare actor să se călugărească. Tocmai divorțase de femeia iubită

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.06.2023 - 12:34
Cum l-a oprit Radu Beligan pe un mare actor să se călugărească - Foto: Europa FM / imagine cu caracter ilustrativ

Cum l-a oprit Radu Beligan pe un mare actor să se călugărească. Tânărul artist era proaspăt divorțat și atras de biserică a decis să urmeze cursurile Facultății de Teologie.

SHARE

Silviu Biriș, un actor renumit al Teatrului Național București și nepotul celebrei interprete de muzică populară Veta Biriș a povestit pentru Cancan.ro cum a fost convins de Radu Beligan să nu plece în altă țară și să renunțe la călugărie.

Citește și: Misterele uneia dintre cele mai controversate peșteri din România. I se spune Triunghiul Bermudelor

La un pas de a se călugări

Actorul Silviu Biriș a fost la un pas de a se călugări, după ce a divorțat de soția sa și a descoperit vocația pentru biserică.

Acesta a urmat cursurile Facultății de Teologie, iar în prezent este student la Master în ultimul an. 

Actorul mărturisește că, momentan rămâne la actorie, iar atunci când nu va mai fi nevoie de el în teatru, se va retrage spre călugărie. 

Cum l-a oprit Radu Beligan pe un mare actor să se călugărească

„A fost un gând de a mă călugări, dar îi sfătuiesc pe cei care-l au să nu renunțe, să-și ducă crucea aici. Aici e fierbinte și arde și e nevoie de noi. Mai sunt multe lucruri de făcut. Acel gând nu a venit la divorț, ci ulterior, după ce am absolvit Facultatea de Teologie. Mi-a plăcut foarte mult. M-am simți foarte ocrotit și menajat, pentru prima oară înțeles. Și iubit. Iar această parte de spiritualitate a venit într-un moment potrivit.

Și atunci mi-am zis că ar fi bine. Dar apoi mi-am dat seama că ar fi bine să stau într-o liniște cum se poate și să mă duc la biserică în acele momente în care vreau să aprofundez această comuniune cu divinitatea.” a declarat Silviu Biriș pentru Cancan.ro.

Citește și: Iubit de milioane de români, umilit de stat. Ce pensie infimă ia Piersic după 65 de ani pe scenă

Radu Beligan l-a convins să nu plece din țară 

„Am avut gândul de a mă stabili în altă țară. Am crezut că pot fugi de greu. Maestrul Radu Beligan m-a oprit, știa gândul meu. Și mi-a zis – „Pământul acesta este Terra Mirabilis”. La vârsta mea am înțeles că aparținem acestui lut.” a mai spus actorul.

Zeci de premii în teatru și film

Silviu Biriș este considerat unul dintre cei mai talentați și apreciați actori ai generației sale în România, iar munca sa în teatru și film a fost recunoscută prin numeroase premii și nominalizări. Este admirat pentru abordarea sa versatilă a rolurilor și pentru prezența sa carismatică pe scenă.

A debutat în anii '90

Cariera sa în teatru a început în anii '90, când a debutat pe scena Teatrului Național București. A interpretat numeroase roluri în producții de teatru importante, cum ar fi "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, "Hamlet" de William Shakespeare și "Căderea casei Usher" de Edgar Allan Poe.

Citește și: Jean Constantin s-a însurat, la 53 de ani cu fosta soție a unui mare actor. „I-am suflat-o de tot”

Silviu Biriș a obținut recunoaștere și pentru activitatea sa în film și televiziune. A jucat în mai multe producții cinematografice românești și a avut apariții în seriale de televiziune populare. De asemenea, a participat la numeroase festivaluri de teatru naționale și internaționale, aducându-i astfel recunoaștere în lumea artistică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te