Cum a scăpat de închisoare Cristian Pomohaci cu ajutorul ex-PSD-istului Rădulescu „Mitralieră”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.08.2021 - 11:06
Cum a scăpat de închisoare Cristian Pomohaci cu ajutorul ex-PSD-istului Rădulescu „Mitralieră”. / Foto: fanatik.ro

Fostul preot-cântăreț Cristian Pomohaci a scăpat de pedeapsa de închisoare cu suspendare pe care a primit-o pentru evaziune fiscală, invocând, în premieră, o lege inițiată de fostul parlamentar PSD Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, informează wowbiz.ro.

SHARE

Cristian Pomohaci a rămas fără pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare. Fostul preot a reușit să profite de apariția unei legi noi care prevede aplicarea unei amenzi în cazurile de evaziune fiscală pentru sume mai mici de 50.000. 

Interpretul Cristian Pomohaci este primul beneficiar al acestei legi, după ce a contestat în instanță hotărârea rămasă definitivă anul trecut, în cazul de evaziune fiscală în care a fost inculpat. Pomohaci semnase chiar un acord de recunoaștere cu procurorii, în schimbul unei pedepse mai mici.

Citește și: Fostul primar al Capitalei Viorel Lis și-a făcut testamentul: „Dacă nu era Oana, nu mai trăiam acum”

De asemenea, el a achitat prejudiciul de aproximativ 28.000 de euro care i s-a imputat. Achitarea prejudiciului este prevăzut și în noua lege, în cadrul unui articol pe care Pomohaci l-a invocat în premieră pentru România. 

Legea ”mai ușoară” a fost inițiată de fostul parlamentar PSD Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în aprilie 2021.

Citește și: O rusoaică a dat în judecată McDonalds pentru o reclamă care a ispitit-o să „păcătuiască” în post

Conform legii, condamnații pot invoca o lege mai blândă, doar în cazul în care aceasta intră în vigoare în timpul pedepsei pe care aceștia o ispășesc.

„Nu se impune înlăturarea în tot sau în parte a amenzii aplicabile, cu atât mai mult amânarea aplicării acesteia, nefiind îndeplinite prevederile art. 83 alin. 2 Cod penal, având în vedere faptul că pedeapsa cu închisoarea aplicată petentului e de dată foarte recentă, scopul aplicării acesteia care este și de reeducare, de conștientizare a pericolului social al faptei, având inclusiv o latură coercitivă, nu a fost atins”, se arată în motivarea instanței în cazul Pomohaci.

El va trebui, totuși, să plătească 40.000 de lei, adică 200 de zile de amendă (200 de lei ziua).

Cristian Pomohaci a fost condamnat inițial după ce procurorii au descoperit că în perioada ianuarie 2012-octombrie 2017 nu și-a declarat o parte din ventiruile obținute din chirii. Prejudiciul calculat era de 28.000 de euro.

Pomohaci a mai fost cercetat într-un alt dosar, cel de pedofilie, însă acesta a fost clasat din lipsa probelor, relatează wowbiz.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te