Cum a reușit un livrator să strângă 1,8 miliarde de dolari și să-și cumpere două case în Dubai?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.03.2024 - 07:01
Cum a reușit un livrator să strângă 1,8 miliarde de dolari și să-și cumpere două case în Dubai? - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Cum a reușit un livrator să strângă 1,8 miliarde de dolari și să-și cumpere două case în Dubai? Cum a ajuns să reușească să strângă atâția bani?

SHARE

Cum a reușit un livrator să strângă 1,8 miliarde de dolari și să-și cumpere două case în Dubai? Cum a ajuns să reușească să strângă atâția bani?

Probleme după ce a strâns 1,8 miliarde de dolari

O femeie în vârstă de 42 de ani, care lucra ca livrator, a fost condamnată pentru spălare de bani pentru că a convertit cripto-monede în număr și alte active în numele unui escroc internațional.

În 2021, poliția a confiscat de la ea 61.000 de bitcoin. Tezaurul criptografic, care apreciază atunci 1,8 miliarde de dolari, ar fi evaluat acum la 3,8 miliarde de dolari.

Jian Wen, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnată de un tribunal din Londra. Cazul sa derulat după ce poliția a confiscat 61.000 de bitcoin din portofele digitale fraudate de Wen în 2021.

Citește și: Un polițist ucis și altul ranit, într-un schimb de focus în Kosovo

Procurorii au declarat că Wen a ajutat un escroc internațional, care este încă în, să ascundă criptomonede furate de la aproape 130.000 de investitori chinezi. Faptele ar fi avut loc între 2014 și 2017.

În 2017, ea a început să convertească criptomonedele pe care le furase în bani, bijuterii și proprietăți în Dubai în valoare de 640.000 de dolari.

De asemenea, Wen a închiriat o proprietate cu șase dormitoare în nordul Londrei, care costă aproximativ 20.000 de dolari pe lună și a plătit pentru ca fiul ei să se mute din China în Marea Britanie pentru studii.

Poliția a fost implicată atunci când am încercat să cumpere mai multe proprietăți în Londra. Ea a încercat atunci să convertească bitcoin în număr.

Citește și: Ce salarii au șoferii de la firmele de curierat. Este un domeniu unde se recrutează masiv

Când a fost întrebată de unde sunt atât de mulți bani, femeia a spus că a minerit bitcoin. Mai târziu a susținut că angajatorul ei ia dat 3.000 de bitcoin, pe atunci în valoare de aproximativ 18 milioane de lire euro.

„Bitcoin și alte criptomonede sunt folosite din ce mai mult de către infractori pentru a disimula și transfera active, astfel încât escrocii să se bucure de beneficiile comportamentului lor infracționale. Acest caz, care implică cea mai mare confiscare de criptomonede din Marea Britanie, ilustrează amploarea veniturilor lor infracționale disponibile pentru acești escroci", a declarat procurorul șef Andrew Penhale într-un comunicat de presă, conform  Insider .

Wen urmează să fie judecată și condamnată pe 10 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te