Cum a rămas Interlopul oltean Rechinu fără vilele de lux din Mexic. Extrădarea sa se judecă de 3 ani

DE Adrian Costin | Actualizat: 14.01.2024 - 18:03
Cum a rămas Interlopul oltean Rechinu fără vilele de lux din Mexic Foto: captură Youtube

Interlopul oltean Rechinu, șeful mafiei La Riviera Maya a rămas fără proprietățile de lux din Mexic. El este judecat de aproape trei ani pentru a fi extrădat în România, dar reușește să amâne o decizie în acest sens.

SHARE

Interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinu, șeful mafiei românești din Mexic, a rămas fără proprietățile sale de lux, în timp ce este închis și judecat pentru a fi extrădat în România, de aproape trei ani.

Procuratura Generală (FGR) din Mexic a anunțat că, în perioada 2019-2023, a obținut 114 sentințe favorabile în domeniul confiscării de bunuri, în valoare de peste 450 de milioane de pesos, adică circa 26,5 milioane de dolari. 

Citește și: VIDEO Proprietățile interlopului Rechinu, păzite cu blindate de armata mexicană

Cum a rămas Interlopul oltean Rechinu fără vilele de lux din Mexic. Extrădarea sa se judecă de 3 ani

FGR  a adăugat că, prin aceste acțiuni, este garantată aplicarea corectă a politicilor publice de prevenire a criminalității, ca urmare a efectelor financiare, economice și fiscale asupra structurilor grupurilor infracționale.

Citește și: Interlopul Rechinu, arestat de doi ani în Mexic pentru extrădare, trimis în judecată în România

Procurorii mexicani vor continua să deschidă anchete cu scopul de a împiedica traficanții de droguri să se îmbogățească prin activitățile lor în detrimentul populației.

Organizațiile criminale afectate de aceste sentințe

Printre organizațiile criminale afectate de confiscări se numără și ce cunoscută sub numele de "La Riviera Maya" a românului Florian Tudor, precum și cea a fostului consilier juridic și financiar al cartelului "Los Beltrán Leyva", pe nume Fernando López Salinas, arată La Verdad.

Afectate au fost și mai multe celule ale lui Miguel Ángel Treviño Morales, cunoscut mai bine sub numele de "El Z-40".

Citește și: Gangsterii interlopului oltean Rechinu, care-au devalizat și ucis în Mexic, zic că-s nevinovați

De asemenea, au rămas fără proprietăți Cartelul "Santa Rosa de Lima" al lui José Antonio Yépez Ortíz, acum condamnat, alias "El Marro".

O altă organizație criminală este cea a lui Pedro Ramírez Pérez, poreclit "El Jamón" și membru al Uniunii Tepito.

În plus, FGR a anunțat că au fost identificați alți șase cetățeni de origine chineză ca făcând parte din banda "Los Chinos de Polanco", legată de Cartelul Sinaloa.

Infracțiunile șefului mafiei române din Mexic

În 2020, Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o rețea internațională de jurnalism de investigație, a publicat o investigație aprofundată privind operațiunile bandei lui Tudor, care a operat în zona Riviera Maya – Mexic.

„Rechinul” și locotenții săi au ajuns să opereze la nivel global și se estimează că au furat peste 1 miliard de dolari de la turiștii din America Latină. Principalul obiect de activitate al grupării era skimmingul – furtul banilor din bancomate cu ajutorul cardurilor clonate.

Un raport al autorităților americane arată că Tudor și grupul său au reușit să se infiltreze în poliția municipală și agenți ministeriali, cărora le plătea 2.000 de dolari pe lună pentru a obține protecție și a fi alertați în legătură cu operațiunile împotriva lor.

Aceștia menționează, de asemenea, că mafia românească finanțează politicienii Partidului Verde. 

Citește și: Cum a corupt-o interlopul oltean Rechinu pe frumoasa politiciană Laura Fernández: Ea va ajunge sus

Rapoartele autorităților americane asigură că gruparea mafiotă românească s-a infiltrat în marșul feminist din noiembrie 2020. În plus, a avut sprijinul a opt polițiști locali, cărora, în ziua respectivă, li s-a ordonat să tragă cu armele pentru a crea haos printre protestatari.

Rechinu, greu de extrădat

Interlopul oltean, Florian Tudor, a fost arestat în mai 2021, în Mexic, și, de atunci, se judecă extrădarea sa în România.

Șase dintre locotenenții săi au fost condamnați la noi în țară pentru diverse infracțiuni – trei dintre ei pentru că au încercat să ucidă un bărbat la ordinul lui Tudor. Cei trei au contestat sentința.

Avocații lor și-au bazat apărarea pe rapoartele procurorului mexican Jonathan Medina Nava, care a atribuit tentativa de omor unor mexican. Astfel că aliații lui Tudor susțin, prin avocați, că nu sunt vinovați pentru că investigația din Mexic a stabilit cine a comis tentativa.

Lui Medina Nava i-a fost pus sub sechestru contul bancar de către anchetatorii financiari mexicani în 2021, în urma unor suspiciuni că ar fi primit mită chiar de la șeful grupării de interlopi, Florian Tudor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te