Cum a ajuns un scriitor să fie reclamat de vecini la Poliție? „Au zis că sunt prea grele”

DE Octavia Constantinescu | 25.02.2024 - 19:10
Cum a ajuns un scriitor să fie reclamat de vecini la Poliție? „Au zis că sunt prea grele” - Foto: Fanatik / imagine rol ilustrativ

Cum a ajuns un scriitor să fie reclamat de vecini la Poliție? „Au zis că sunt prea grele”. Despre ce este vorba și de ce au considerat vecinii că merită reclamat la organele de ordine.

SHARE

Cum a ajuns un scriitor să fie reclamat de vecini la Poliție?  „Au zis că sunt prea grele”. Despre ce este vorba și de ce au considerat vecinii că merită reclamat la organele de ordine.

De ce a fost reclamat la Poliție?

Istoricul şi publicistul Daniel Iancu, din Deva, a fost reclamat de un vecin la asociaţia de locatari că ar avea prea multe cărţi.

Citește și: Povestea lui Aron Pumnul, lider al Revoluției de la 1848. A fost profesorul lui Mihai Eminescu

Unele dintre acestea fiind depozitate pe casa scării şi pe terasa comună a blocului în care locuieşte, bărbatul apreciind însă că volumele, de ordinul miilor, nu au cum să deranjeze pe cineva.

„Am auzit despre această reclamaţie verbală de la alţi vecini, pentru că nu există un document scris în acest sens. Toate aceste cărţi nu deranjează pentru că o parte se află pe casa scării, la ultimul etaj, acolo unde se află şi apartamentul meu. Dacă va trebui să le mut de acolo, mă voi conforma şi voi respecta prevederile legale”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Daniel Iancu.

El are acum o colecţie de circa 20.000 de volume, o parte fiind depozitată în biblioteca apartamentului, iar restul pe casa scării sau pe terasa blocului. Numărul cărţilor a fost mult mai mare, însă o parte dintre ele le-a donat, în special cele care nu aveau o temă legată de istorie.

Citește și Povestea scriitorului care ne-a făcut copilăria mai frumoasă. Nu a făcut școală, ajunge la pușcărie

„Unele cărţi le-am cumpărat, pe altele le-am primit ca donaţie. De exemplu, am cumpărat biblioteca fostului meu profesor de fizică, circa 10.000 de volume, însă le-am păstrat doar pe cele care au ca tematică istoria, deoarece asta mă pasionează”, a explicat deveanul.

Iancu a menţionat că zilele trecute a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care susţinea, mai în glumă, că vecinilor le este teamă că blocul s-ar putea prăbuşi din cauza cărţilor sale, iar de aici subiectul a luat amploare, inclusiv prin comentariile internauţilor.

Daniel Iancu este doctor în istorie şi lucrează la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva. A absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie a Universităţi „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

A semnat mai multe volume de istorie şi reportaje, fiind, în acelaşi timp, un pasionat de fotografie. Între cărţile publicate se numără „Historii aleatorii” (Cluj Napoca, 2015), „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradiţională din judeţul Hunedoara (Cluj-Napoca, 2015)” sau volumele de reportaje de călătorie „Rătăcit din întâmplare”, „Plecat de acasă” şi „Pierdut prin munţi”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te