Cum a ajuns să-și cumpere celula din închisoare un fost student la arheologie devenit traficant

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.07.2023 - 11:03
Pieter Tritton a fost student la arheologie, apoi a devenit traficant de droguri Foto: Facebook/Pieter Tritton

Un tânăr student la arheologie a devenit traficant de droguri, apoi a ajuns în cele mai înspăimântătoare închisori. El a reușit să-și cumpere propria celulă.

SHARE

Viața tânărului student Pieter Tritton a fost marcată de traficul de droguri încă din copilărie. A ajuns totuși student la Arheologie, la Universitatea din Cardiff, dar nu pentru mult timp.

Era seară atunci când unul dintre deținuți se întorcea în celula sa cu două farfurii cu mâncare, una pentru el, cealaltă pentru prietenul său. Liniștea lor, însă, a fost distrusă de un glonț. Colegul de celulă a fost împușcat în cap. Așa a început o luptă cu arme între două grupuri rivale, care a durat două ore. Au folost folosite chiar și pistoale-mitralieră.

Cum a ajuns traficant de droguri un student la arheologie

Prietenul deținutului executat, Pieter Tritton, a ajuns în închisoare după ce a făcut trafic de cocaină. Nu era, însă, prima sa pedeapsă. El a mai fost închis într-un penitenciar din Marea Britanie, Gloucester, la începutul anilor 2000, scrie dailymail.co.uk.

Citește și: EXCLUSIV Rețeaua fugarilor români din Italia: unde se ascund, ce afaceri au, ce avocați folosesc

„Nu mai aveam frică de închisoare după ce am ieșit din Gloucester. Chiar și când am fost arestat în Ecuador oamenii spuneau: O, Doamne. Va fi teribil. Dar de abia așteptam să merg la închisoare pentru că celula de arest era foarte rea. Și toată lumea spunea: tipul asta este nebun! Una dintre poreclele mele era Loco Pete (n.r. - Pete cel nebun)”, a spus acesta.

Citește și: Cine este cea mai căutată infractoare din Europa. Lucra cu motocicliștii Hells Angels și Bandidos

Dar Loco Pete nu era singura sa poreclă. Oamenii obișnuiau să-l strige și Posh Pete sau Casper.

„Când am mers la Garcia Marina, care este închisă acum, m-am simțit exact ca în închisoarea Gloucester.

Citește și: Anamaria Prodan și legăturile cu Cămătarii, Fane Spoitoru și Cordunenii: De acolo a plecat șmecheria

Ambele au fost construite în secolul al 19-lea, în stil victorian - era ciudat. Diferența este că în Quito poți să-și cumperi celula. E ca și cum ai avea un apartament cu televiziune prin satelit, DVD, aer condiționat.

Și-a cumpărat celula din închisoare

Corupția era acasă la ea. În primul an acolo nu mi-am bătut capul să-mi cumpăr o celulă pentru că am sperat că o să ies. Dar după ce am cumpărat-o, am renovat-o. Practic puteai să aduci orice înăuntru dacă plăteai - droguri, arme, absolut orice”, a mai spus el.

Ulterior, Loco Pete a fost transferat în Guayaquil, cea mai mare închisoare din Ecuador. Cine intra pentru prima dată pe porțile peniteniciarului ar fi crezut că oamenii care poartă arme și se plimbă pe holurile clădirii sunt paznicii. Dar erau deținuții.

Loco Pete a consumat droguri de la o vârstă fragedă. Pe când avea 4 ani, el a mâncat din greșeală din prăjitura cu cannabis a părinților săi. La 12 ani și în adolescență, fuma marijuana și distribuia către mii de persoane LSD, amfetamină și pastile cu ajutorul fraților săi vitregi.

Când a ajuns în clasa a șasea, acesta a fost prins. De teamă că nu ar mai putea la universitate, a jurat că nu se va mai atinge de droguri. Mai târziu el a intrat la Universitatea Cardiff, unde a studioat arheologia. Cu toate acestea, viața de student era grea și nu avea cu ce să se întrețină. Așa a început să vândă din nou droguri.

În anul 2 de facultate, acesta a abandonat cursurile și s-a mutat în Bristol unde și-a continuat „cariera” de traficant de droguri.

În 2005, el a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în America de Sud.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te