Criminalii lui Adrian Kreiner, de negăsit. Șeful Poliției a trimis la Sibiu o echipă de la București

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.11.2023 - 15:27
Adrian Kreiner, omul de afaceri bătut și jefuit la Sibiu Foto: Facebook/ Adrian Kreiner.

Omul de afaceri sibian, Adrian Kreiner, a murit marți seara la spital, după ce a fost bătut crunt de trei indivizi care au intrat în casă să-l jefuiască. Atacatorii nu au fost prinși. Șeful Poliției a trimis o echipă de la București la Sibiu pentru a ajuta în anchetă.

SHARE

Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit marți seara, la spital, la o zi după ce a fost bătut crunt de trei indivizi care i-au jefuit casa. Fiica sa a fost amenințată cu arma pentru a deschide seiful. 

Atacatorii săi sunt însă liberi, iar șeful Poliției Române a trimis o echipă de la București pentru a ajuta în anchetă. Se conturează tot mai mult ideea că ar putea fi vorba despre o răzbunare în stil mafiot.

O întâmplare asemănătoare a avut loc în urmă cu doi ani și jumătate la Arad. Omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis într-un atentat cu bombă.  Nici acum nu au fost prinși făptuitorii. 

Criminalii lui Adrian Kreiner, de negăsit. Șeful Poliției a trimis la Sibiu o echipă de la București

Șeful IGPR a ordonat ca o echipă de specialiști de la București să meargă de urgență la Sibiu pentru a sprijini ancheta. 

”Având în vedere cazul de tâlhărie urmată de moartea victimei, sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, la data de 6 noiembrie a.c., Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Din dispoziția Inspectorului General al Poliției Române, o echipă de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. s-a deplasat în județul Sibiu, pentru a acorda sprijin de specialitate, în cadrul anchetei. 

Citește și: Doi ani de la asasinatul omului de afaceri Ioan Crișan. ”Boss, l-au mierlit cu telefonul!”

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale”, a transmis Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Atunci, trei indivizi cu cagule au intrat în casa lui Adrian Kreiner și l-au lovit până când i-a cedat inima, iar pe fiica lui au amenințat-o cu pistolul.

Kreiner a fost surprins la parterul casei, unde a fost lovit cu violență, dezbrăcat, legat de mâini și de picioare. Indivizii l-au acoperit apoi cu un covor și l-au lăsat într-o baltă de sânge. Timp de 40 de minute a fost torturat.

Bărbatul a suferit multiple traumatisme la nivelul capului, toracelui și membrelor.

Medicii sosiţi la faţa locului l-au găsit pe bărbat în stop cardio-respirator, însă au reuşit să îl resusciteze și a fost transportat la spital, în comă.

Citește și: Parchetul General schimbă încadrarea în cazul exploziei mașinii din Arad. E omor cu premeditare

 Ulterior a fost dus la spital și a fost internat pe ATI, unde a fost intubat și ventilat mecanic. Trupul lui a cedat.

Fiica amenințată, logodnica s-a ascuns în dulap

Decesul a fost confirmat și de logodnica sibianului, care, în noaptea atacului, se afla în locuință. „Cei care ne-au atacat duminică noaptea, în timp ce dormeam, prin faptele lor au reușit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani, Adrian Kreiner.

Acum o oră a fost confirmat decesul, vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și vă rog pe voi toți și presa ca în perioada următoare să îmi respectați intimitatea durerii pe care mereu am trăit-o în liniște. 

Toate informațiile legate de priveghi și înmormântare le voi face publice”, a scris, pe rețelele de socializare, logodnica lui Adrian Kreiner.

Aceasta a susținut în fața anchetatorilor că nu a sunat la 112 în timp ce iubitul său era ucis în bătaie deoarece a uitat să-și ia telefonul cu ea în dulapul unde se ascundea. 

Fiica omului de afaceri a coborât când a auzit zgomot și a fost și ea bruscată și amenințată cu arma.

Ar putea fi reglare de conturi

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist, a explicat pentru știrileprotv că ”timpul în care au avut loc violențele poate să fie explicat prin dorința hoților de a obține coduri de acces sau locurile unde sunt ascunși banii sau să confirme și ipoteza răzbunării personale și să fie de fapt corecția pe care au urmărit să o aplice.”

Așadar, este posibil să nu fie doar o spargere. Este clar - spun surse din anchetă - că jaful a fost din vreme plănuit. Primul indiciu: suspecții știau de unde se poate întrerupe sistemul de securitate.

”Au organizat acest jaf cu persoanele în interior. În general, șuții, cum se numesc hoții, organizează aceste jafuri când oamenii sunt plecați de acasă.”, a mai spus expertul criminalist.

Cine este Adrian Kreiner, omul de afaceri ucis în bătaie la Sibiu

Era fondatorul și administratorul Matec CNC Technik, o companie care produce piese şi componente pentru industria auto și care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127,09 milioane de lei și un profit net de 2,41 de milioane de lei, cu un număr mediu de 159 de angajați.

Omul de afaceri a investit în criptomonede, era pasionat de cursele de raliu şi deţinea mai multe maşini de lux. Era, în același timp, business advisor într-o firmă care încurajează investiţiile în afaceri locale cu ajutorul blockchain.

În urmă cu mai bine de doi ani și jumătate, omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis la Arad într-un atentat cu bombă. Bărbatul a murit când a urcat în mașina sa. Nici acum nu au fost găsiți cei care l-au ucis. Și în acel caz se contura ideea că ar putea fi vorba despre o reglare de conturi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te