Covasna: Paturi de campanie pentru internarea pacienţilor COVID-19, la Spitalul Judeţean

DE Valentin Mirică | Actualizat: 06.08.2020 - 18:51

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost nevoiţi să introducă paturi de campanie pentru a putea face faţă creşterii numărului de pacienţi COVID-19 care necesită internare.

SHARE

"La secţia de Boli Infecţioase aşa mare e rulajul şi aşa se schimbă cifrele de la o oră la alta. (...) Numai în cursul zilei de ieri am avut 24 de internări, dintre acesta 20 de pacienţi asimptomatici, dar conform protocoalelor suntem obligaţi să îi internăm. Aseară, pe la ora 8-9 a trebuit să reorganizăm secţia de COVID suspecţi, să mutăm pacienţii, să punem paturi de campanie suplimentare prin saloane, care bineînţeles că creează un anumit disconfort pacienţilor", a declarat joi directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a precizat că luni mai erau internaţi 68 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 12 suspecţi, printre care şi un bebeluş de 11 luni.

"Azi am avut 68 cazuri confirmate pozitiv, 60 de pacienţi sunt internaţi pe secţia Infecţioase COVID-19, dintre care doi între 10 şi 18 ani. Confirmaţi internaţi la secţia de Chirurgie COVID sunt 6 pacienţi, 4 din judeţul Braşov, unul din Vrancea şi unul din judeţul Covasna, având diferite patologii. Un caz confirmat avem la secţia de Terapie Intensivă, care este în stare critică dar neintubat, iar alt caz confirmat este în stare critică intubat. Avem 12 cazuri de suspecţi internaţi pe diferite secţii: 11 în secţiile de suspect COVID, printre care şi un bebeluş în vârstă de 11 luni, respectiv avem un caz suspect intubat în stare critică la Terapie Intensivă", a precizat Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, în perioada 22 iulie-6 august au fost externaţi 56 de pacienţi vindecaţi sau externaţi la cerere şi izolaţi la domiciliu şi au fost înregistrate trei decese ale unor pacienţi COVID, doi din judeţul Braşov şi unul din judeţul Covasna.

De la începutul pandemiei, în judeţul Covasna s-au înregistrat 512 cazuri de COVID-19, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.