Concurență în familie: fiul și soția se bat într-o licitație organizată de un primar bihorean

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.10.2022 - 10:39
Adrian Petroi este un primar cu spirit întreprinzător. Pe bani publici - FOTO: ebihoreanul

Primăria din Hidișelu de Sus (Bihor) a organizat o licitație în care se bat doar firmele familiei edilului Adrian Petroi: una a soției, cealaltă a fiului. Satele din subordine nu au apă și canalizare, dar primarul le-a construit terenuri de fotbal de 40.000 de euro bucata.

SHARE

Fiul vitreg al primarului liberal este gata să devină, pentru următorii 49 de ani, pe bani de nimic, stăpânul magaziei și curții fostei cooperative agricole din comună. El este proprietarul unei firme de transport, pe care a înființat-o în urmă cu doar un an, scrie „eBihoreanul”.

În prealabil tatăl său, primarul din Hidișelu de Sus, a pus la punct sediul fostei CAP Hidișelu de Sus, folosind bani publici. 

I-a pietruit curtea, a înlocuit gardul cu unul nou, a montat instalație de încălzire și sistem de supraveghere video. Apoi, primarul Petroi a pregătit licitația pentru concesionare, așa încât să fie sigur că va fi câștigată de propria familie: și-a pus să depună ofertă la licitație nu doar fiul cu firma lui, ci si consoarta cu firma ei.

Terenuri sintetice

Comuna Hidișelu de Sus este celebră pentru că în satele din subordinea sa au fost construite patru terenuri sintetice de fotbal, toate făcute de aceeaşi firmă de construcţii. 

Șumugiu este un astfel de exemplu. Localitatea bihoreană are mai puțin de 300 de locuitori, nu are apă curentă sau canalizare, şcoala s-a închis acum patru ani din lipsă de copii, iar cele mai multe uliţe sunt pline de noroi. Nimic din toate acestea, însă, nu pare să-i deranjeze pe liderii politici. Prin urmare, Consiliul local a decis, la sugestia primarului, că este nevoie de un teren sintetic de fotbal, în valoare de aproape 40.000 de euro, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Milioane de oameni se roagă la chipul lui Iisus din Rio, sculptat de un român. Moare culegând flori

„Apă curentă? Nu! Canalizare? Nu! Străzile sunt asfaltate toate? Nu! Umblăm prin noroi şi-acuma, ca în urmă cu 50 de ani sau 100 de ani. Aş vrea să fie condiţii şi la ţară ca în oraş”, a povestit Florian Lazău, un localnic.

Nici el nu înțelege de ce primarul vrea să construiască un teren de fotbal, cu atât mai mult cu cât în sat au rămas mai mult bătrânii.

Citește și: EXCLUSIV Armata asigură buget de 1.330.000 € pentru ca Steaua București să joace în Liga a II-a

„Au perfectă dreptate, că nu era prioritar terenul, nici nu-i prioritar nici pentru noi, prioritare sunt drumurile, care s-a început procedura de licitaţie pentru ele în 2017, la începutul anului, şi uitaţi, suntem în 2018, nu s-au finalizat nici în prezent”, a susținut Adrian Petroi, primarul comunei Hidișelul de Sus, care a dat vina pe votul colegilor săi din consiliul local.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te