Coronavirus: Premierul Suediei a dispus începerea unei anchete privind gestionarea pandemiei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.07.2020 - 16:38
Foto: Forbes

Numărul de infecții cu coronavirusul a depășit 70.000 în Suedia.

SHARE

Premierul Stefan Löfven anunțând începerea unei anchete privind gestionarea pandemiei și motivele pentru care nu a fost recomandată carantina ca în majoritatea țărilor europene.

Țara nordică a raportat joi 947 de cazuri COVID-19, numărul total al persoanelor infectate cu coronavirusul în Suedia fiind de 70.639, potrivit ultimelor cifre făcute publice de autoritățiDe asemenea 41 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, bilanțul total al deceselor ajungând la 5.411.

Extinderea testărilor a dus la o creșterea cazurilor raportate zilnic, numărul infecțiilor din Suedia eclipsându-le pe cele din alte state ale Uniunii Europene, însă decesele și numărul persoanelor internate în spital a scăzut semnificativ față de vârfurile din luna aprilie.

Strategia suedeză, bazată pe conformare voluntară și restricții minime, a făcut ca țara să aibă o rată a deceselor raportate la populație mult mai ridicată decât cea a vecinilor săi nordici, unde autoritățile au impus măsuri stricte, dar mai scăzută decât în alte țări care au introdus carantina, precum Marea Britanie, Italia și Spania.

Însă premierul suedez, Stefan Löfven, a anunțat miercuri începerea unei anchete privind decizia de a nu impune măsuri de carantină, subliniind că „avem mii de morți”. Opoziția a cerut o anchetă privind gestionarea pandemiei de la sfârșitul lunii mai, tot mai mulți cetățeni punând sub semnul întrebării „abordarea suedeză”, relatează Reuters.

Löfven a declarat în cadrul unei conferințe de presă de miercuri că gestionarea pandemiei de către autorități a evidențiat „neajunsurile” Suediei.

„Acum se pune întrebarea despre cum ar trebui Suedia să se schimbe, nu dacă să o facă”, a declarat prim-ministrul suedez.

În luna mai epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell, a justificat strategia suedeză afirmând că în toamnă țările care au impus o carantină strictă se vor confrunta foarte probabil cu un al doilea val mai puternic al pandemiei, în timp ce cel suedez va fi mai mic datorită imunității dobândite.

„În toamnă va fi un al doilea val”, a declarat epidemiologul pentru Financial Times, adăugând că „Suedia va avea un nivel al imunității ridicat iar numărul de cazuri va fi probabil destul de mic”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -