Concedii ruinate pentru zeci de români în Turcia: Nu am putut intra cu buletinul. Ne cereau pașaport

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.06.2024 - 09:34
Concedii ruinate pentru zeci de români în Turcia: Nu am putut intra cu buletinul. Ne cereau pașaport - Foto: Profimedia images

Concedii ruinate pentru zeci de români în Turcia. Vestea că vom putea merge în vacanță în Turcia a adus un val de bucurie pentru turiștii români, mai ales cei care preferă vacanțele „ultra all-inclusive” la „poalele” Bosforului.

SHARE

Mai mulți români s-au plâns că le-au fost ruinate concediile după ce au întâmpinat probleme la vămile turcești, încercând să intre în țară doar cu buletinul, așa cum au anunțat cu surle și trâmbițe autoritățile române după vizita lui Marcel Ciolacu la Ankara. Problemele au fost semnalate pe un grup de Facebook dedicat vacanțelor în Turcia cu aproape 77.000 de membri.

Concedii ruinate pentru zeci de români în Turcia: Nu am putut intra cu buletinul. Ne cereau pașaport

O femeie a relatat că a fost nevoită să prezinte și pașaportul, deoarece autoritățile nu i-au acceptat doar buletinul. Un alt turist român a relatat cum copilul său de 17 ani nu a fost lăsat să treacă vama dinspre Bulgaria spre Turcia, întrucât avea un buletin care urma să expire peste trei luni: „Ne-au cerut buletinele le-am dat și a început să zâmbească, să spună știți, copilul dumneavoastră trebuie să întoarcă înapoi în România. „Copilului dumneavoastră îi expiră buletinul peste trei luni”. Mi-au zâmbit, m-au întors la 180° și am rămas în Bulgaria”, spune turistul român.

"Noi ieri ne-am întors și peste tot doar pașapoartele au fost cerute", a spus un turist român plecat în vacanță în Turcia. 

"Azi noapte ne-am întors. Peste tot au cerut pașapoartele și în aeroport și la hotel", a spus un alt turist.

Citește și: În ce orașe se dau cele mai multe amenzi în drumul spre Grecia? Șoferii români au rămas uimiți

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că informațiile detaliate privind condițiile de călătorie în Turcia sunt disponibile pe site-ul MAE. Începând cu 21 mai, cetățenii români pot călători în Turcia și în baza cărții de identitate în curs de valabilitate, fără vreo condiție specifică privind valabilitatea minimă, pentru călătoriile în scop turistic, potrivit B1TV.

Citește și: Vacanță cu ghinion în Turcia: Avionul a întârziat 5 ore, hotelul era ocupat. Ce a primit la schimb?

Cu toate acestea, au fost primite câteva sesizări privind situații în care funcționarii Poliției de Frontieră turce au condiționat intrarea unor cetățeni români de valabilitatea minimă de 90 de zile a cărții de identitate. Reprezentanții consulatelor României în Turcia au sesizat autoritățile turce, care au subliniat că nu a intervenit nicio modificare a regimului de intrare pentru cetățenii români, iar cartea de identitate poate fi folosită inclusiv în ultima zi de valabilitate pentru ieșirea din Turcia

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te