Comisia Europeană aprobă achiziţionarea Telekom Romania de către Orange cu o condiție

DE Elena Andrei | 28.07.2021 - 19:56
Comisia Europeană aprobă achiziţionarea Telekom Romania de către Orange/Foto: ithot.ro

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, achiziția propusă a Telekom Romania Communications de către Orange, cu condiția ca Orange să să cesioneze participația minoritară de 30 % din fostul Cosmote.

SHARE

Românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) vor deveni clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu abonații UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.

Orange, prin intermediul filialelor sale din România, precum și TKR furnizează servicii de telecomunicații în România la nivelul atât al comerțului cu amănuntul, cât și al celui cu ridicata.

Citește și

Superbet a deschis o agenție high-tech la City Gate, în Piața Presei din București

VIDEO Unde poți apela dacă ți se fură banii de pe card sau telefonul îți e capturat de hackeri

 

Principalele activități ale Orange sunt legate de telecomunicațiile mobile, în timp ce TKR își desfășoară activitatea în principal în domeniul telecomunicațiilor fixe și al televiziunii. TKR este controlată indirect de Deutsche Telekom („DT”) și deține o participație minoritară de 30 % în TRMC, unul dintre cei patru operatori principali de telefonie mobilă prezenți în România, potrivit HotNews.

Condiția este ca Hellenic Telecommunications Organisation S.A. („OTE”), care este acționarul majoritar actual al Telekom Romania Mobile Communications (TRMC) și o filială a Deutsche Telekom DT, trebuie să cumpere participația respectivă.

Pentru a răspunde preocupărilor în materie de concurență identificate de Comisie în legătură cu propunerea de achiziție de către Orange a participației minoritare în proporție de 30 % în TRMC, Orange s-a oferit:

să cesioneze participația minoritară de 30 % deținută de TKR în TRMC către Hellenic Telecommunications Organisation S.A. („OTE”), care este acționarul majoritar actual al TRMC și o filială a DT;
să nu implementeze tranzacția înainte ca TKR și OTE să ajungă la un acord obligatoriu privind cesionarea, înaintea aprobării de către Comisie atât a desemnării OTE în calitate de cumpărător adecvat, cât și a aprobării acordului de cesionare și, în cele din urmă, înainte ca participația minoritară să fie transferată către OTE.

Aceste angajamente structurale elimină pe deplin preocupările în materie de concurență identificate de Comisie pe piața furnizării cu amănuntul a serviciilor de telecomunicații mobile. Prin urmare, Comisia a concluzionat că tranzacția propusă, astfel cum a fost modificată prin angajamente, nu mai ridică probleme de concurență. Decizia este condiționată de respectarea deplină a angajamentelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te