Colectiv: Una dintre cele mai dificile misiuni ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.10.2019 - 15:18

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), criticat vehement după apariţia unei înregistrări video care arată haos la intervenţia de la clubul Colectiv, a transmis, miercuri, un mesaj la împlinirea a patru ani de la tragicul eveniment.

SHARE

DSU susține că a fost ”una dintre cele mai dificile misiuni” care va rămâne veşnic ”în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor prezenţi la misiune”. DSU susţine că toţi cei implicaţi ”au format o echipă, totul pentru a salva cât mai multe suflete prinse în acel club”.

”Acum 4 ani, o ţară întreagă era îngenuncheată de durere. Era momentul când asistam la cea mai mare tragedie din ultimii ani, incendiul de la clubul Colectiv. Una dintre cele mai dificile misiuni în care toţi colegii implicaţi, pompieri, medici, asistenţi dar şi alte forţe au format o echipă, totul pentru a salva cât mai multe suflete prinse în acel club. Un moment care în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor prezenţi la misiune va rămâne veşnic. Strigătele disperate ale unor copii răsună şi azi pentru ei, colegii noştri”, a transmis, miercuri, pe pagina de Facebook, DSU.

DSU afirmă că ”imaginea lucrurilor trăite nu se poate compara nimic. În inima tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în seara fatidică de acum 4 ani, va rămâne o simplă dar cea mai de preţ imagine, chipurile senine ale unor tineri, realmente iubitori de viaţă”.

Departamentu pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, a fost vehement criticat în iltima perioadă, după apariţia unei înregistrări video care a surprins primele minute ale intervenţiei de la clubul Colectiv.

Cele 20 de minute, publicate de Libertatea, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, iar cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, poate fi auzit, conform Libertatea, înjurând victimele.

Arafat susţine că nu a ştiut de existanţa acestuia, nu l-a ascuns şi nici nu a dat dispoziţie să fie ascuns, dar precizează că imaginile au surprins chiar primele minute, când nu ajunseseră toate echipajele şi când, într-adevăr, nu existau destule tărgi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.