Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte. În 13 județe, cod galben de ploi și vânt

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 04.01.2021 - 14:34
Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte/FOTO: unsplash.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carapații Meridionali iar pentru 14 județe un cod galben de ploi și vânt puternic. ANM a emis o prognoză meteo specială pentru București.

SHARE

Avertizarea cod galben vizează ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 metri, în intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00.

Astfel, în intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 – 5 ianuarie, ora 08:00. Se vor semnala viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine.

Totodată, meteorologii au emis o prognoză meteo pentru București, în intervalul intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00. Astfel, în Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă.

Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab în a doua parte a zilei și în seara zilei de luni (4 ianuarie) și moderat cantitativ (în jur de 10 l/mp) în cursul nopții de luni spre marți (4/5 ianuarie). Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări (rafale în general de 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de 7...8 grade, potrivit Digi24.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.