Coaliția fierbe. PNL îl atacă pe Alexandru Rafila pentru că nu a luat măsuri pentru valul cinci

DE Daniel Toșa | 13.01.2022 - 14:49
Coaliția fierbe. PNL îl atacă pe Alexandru Rafila pentru că nu a luat măsuri pentru valul cinci/FOTO: Facebook/IonuțStroie

Noi atacuri în Coaliție privind gestionarea pandemiei și legea certificatului verde la locul de muncă. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe îl critică pe Ministrul Sănătății că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor cu Sars-Cov 2.

SHARE

„Este vorba de o îngrijorare personală pe care o am, când am văzut că cifra se apropie de 10.000. Sunt adeptul introducerii acestui certificat verde al vaccinării, dar dacă văd că e atât de greu de promovat un asemenea document, mă așteptam totuși la unele măsuri clare din partea Ministerului Sănătății și, din păcate, tot ce avem este o pasivitate care îngrijorează foarte foarte mult oameni și inclusiv pe mine.

E păcat să vedem că nu există sau cel puțin în plan public nu se comunică o pregătire făcută măcar de Ministerul Sănătății în fața valului 5, care, din păcate, aduce în Occident sute de mii de cazuri.

În acest an nu au existat niciun fel de întâlniri ale coaliției pe această temă. Probabil că în viitorul apropiat va exista o asemenea ședință.

A existat o perioadă de relaxări înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să avem această perioadă. După aceste sărbători, în condițiile în care se dublează cazurile zi de zi, e nevoie de măsuri suplimentare. E nevoie să ne întâlnim în coaliție să facem acest lucru.

Întreaga societate este interesată în momentul de față de acest subiect, iar opinia mea cu siguranță e împărtășită de foarte mulți oameni, indiferent dacă au sau nu vreo formă de participare politică.

Singurul proiect concret pe care îl avem în momentul de față este cel depus de PNL în Parlament, cel pe baza căruia s-au făcut atât de multe dezbateri. A fost amendat, dezbătut și în plan public, dar care în momentul de față din păcate se găsește blocat acolo. În rest, alt certificat, altă variantă concretă nu avem.

Cred că PNL a încercat, cu toate instrumentele instituționale pe care le are la îndemână, să promoveze un asemenea document care să protejeze în plus față de ce există în momentul de față sănătatea publică.

Am inițiat legea certificatului verde pentru anumite categorii de angajați și același obiectiv.

De la domnul Rafila avem așteptări cu măsuri concrete, propuneri, soluții pentru a depăși această criză”.

Ionuț Stroe se întreabă retoric pe Facebook „cât de real mai este interesul Ministerului Sănătății pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări”.

„Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creștere de peste 8 ori ori față de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puțin peste două săptămâni avem o creștere uriașă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte țări din Europa.

Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aștept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătății pentru protejarea populației, din partea ministerului? Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste.

Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătății pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace și doar face unele informări.

Putem spera că acest val va aduce mai puține cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătății în fața unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depășit 50% și știm că o parte mare din populație este în continuare expusă.

Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te