CNA va monitoriza, în mod special, reflectarea Bucharest Pride în presa audio-TV

DE Edi Neagu | Actualizat: 11.08.2021 - 11:47
CNA, atent la modul cum e prezentată parada din 14 august. FOTO: Facebook

"Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală", precizează CNA.

SHARE

Consiliul Naţional al Audiovizualului anunţă, miercuri, că va monitoriza modul de prezentare a Bucharest Pride 2021 în spaţiul audiovizual, iar rapoartele vor fi analizate în viitoarele şedinţe publice ale CNA.

"Consiliul Naţional al Audiovizualului reaminteşte radiodifuzorilor faptul că orice informaţie trebuie tratată cu echilibru şi imparţialitate. Recomandăm ca reflectarea în mass-media audiovizuale a Bucharest Pride 2021 să ţină cont de respectarea prevederilor legislaţiei audiovizuale.
Menţionăm că direcţia de specialitate din cadrul CNA va monitoriza modul de prezentare a acestui subiect în spaţiul audiovizual, iar rapoartele vor fi analizate în viitoarele şedinţe publice ale Consiliului", se arată într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul“, amicul familiei Firea: Macron este un dictator, Armand, o hoață

Conform legislaţiei în vigoare, "este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală".

De asemenea, articolul 47 alineatele (3) şi (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual specifică: "Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice. (4) Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unei persoane pe baza apartenenţei acesteia la un grup/o comunitate definit(ă) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice".

CITEȘTE ȘI: Dublu standard al ministrului Novak: apără Csikszereda, nu și România

Totodată, potrivit articolului 70 alineatul (1) din Codul audiovizualului, "în cadrul programelor de ştiri şi dezbateri care abordează probleme de interes public privind minorităţile etnice, religioase sau sexuale se va prezenta şi un punct de vedere al acestora".

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat desfăşurarea marşului "Bucharest Pride" 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de participanţi, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te