Clotilde vrea să dărâme baruri din cartierul de „fițe” Floreasca ce au ocupat abuziv spațiul verde

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.02.2023 - 17:05
Clotilde vrea să dărâme barururi din cartierul de „fițe” - Foto: Facebook / Clotilde Armand
Clotilde vrea să dărâme barururi din cartierul de „fițe” - Foto: Facebook / Clotilde Armand

Primarul sectorului 1 Clotilde Aramand a anunțat că a dat dispoziție ca toate construțiile și amenajările gen bar sau terasă care se întind în spațiul verde din sectroul 1 să fie demolate în cazul în care proprietarii nu le desființează singuri.

SHARE

„Vă spuneam la începutul acestei luni că mai multe terase cu pretenții din cartierul Floreasca au ocupat abuziv trotuarul și spațiul verde. În urma somațiilor Poliției Locale Sector 1, administratorul restaurantului Cava Bistro și- a desființat singur construcțiile ridicate abuziv pe domeniul public.

Deci, se poate! Fostele administrații au închis ochii atunci când domeniul public era ocupat abuziv sau când se ridicau construcții ilegale. Au trenat ani întregi procesul de cadastrare a domeniului public, în dispreț față de cetățeni și față de bunul public. Acest lucru nu se va mai întâmpla în Sectorul 1.

Poliția Locală le-a transmis administratorilor acestor terase somații să intre în legalitate, să desființeze construcțiile ilegale, să elibereze domeniul public și a dat amenzi. În cazul în care legea nu este respectată, voi emite dispozițiile de demolare și voi recupera cheltuielile de la cei care au ocupat abuziv domeniul public”, a anunțat primarul sectorul 1.

Curățenie și în Herăstrău

Primarul sectorului1, Clotilde Armand, cere teraselor și restaurantelor din Herăstrău să intre în legalitate. E a transmis înștiințări și a dat amenzi. Vizat este și restaurantul lui Chef Scărlătescu, vedetă de televiziune.

„Puțini bucureșteni știu că Parcul Herăstrău se află într-o zonă protejată, iar competențele Poliției Locale Sector 1 sunt limitate. Chiar și în aceste condiții, am dispus intensificarea controalelor polițiștilor locali, pentru respectarea legislației privind ordinea și liniștea publică și pentru verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor. Am transmis public un singur mesaj: „Respectați legea!” Cine nu a înțeles acest lucru, a suportat consecințele. Haideți să vă spun ce am făcut aici în anul 2022.
Am făcut un plan permanent de măsuri prin care s-a acționat cu precădere în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul 22.00 – 02.00, am avut foarte multe reclamații pentru aceste ore.

O premieră pentru parcul Herăstrău și zona din împrejurimi, în cazul a două restaurante, „La Brasserie” și „Guava”, care deranjau frecvent locuitorii cu concertele live de manele, cu dedicații „fără număr”, până dimineață. În ambele cazuri am decis suspendarea pentru 30 de zile a autorizațiilor de funcționare. Tot pentru muzică tare au primit sancțiuni și cluburile Nuba, It Cucina și Kayo.
Un scurt bilanț pentru 2022, în urma controalelor efectuate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 34.000 lei pentru depășirea limitelor de zgomot prevăzute de legislația în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată. Acestea nu sunt demersuri singulare, astfel de măsuri urmează a fi luate și în cazul altor baruri și restaurante care dețin autorizație de funcționare, dar care difuzează muzica la intensitate mare până noaptea târziu, tulburând astfel liniștea cetățenilor.
În ce privește verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor, în 2022, am luat o altă decizie în premieră pentru administrația Sectorului 1, am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte de la un restaurant din Herăstrău, „Taverna Racilor” (a lui Chef Scărlătescu), aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii.

Citește și: Clotilde, amenzi în cluburile din Herăstrău. 1.000.000€ de la restaurantul unde gătește Scărlătescu

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te