Clotilde Armand amenință iar cu rezilierea contractului de salubrizare din sectorul 1 cu Romprest

DE Edi Neagu | Actualizat: 02.06.2021 - 13:15
Primarul Sectorului 1 renunță la serviciile Romprest. Foto: Clotilde Armand/Facebook

Primarul Sectorului 1 acuză Romprest de șantaj. În schimb, firma de salubritate spune că operatorul stației de sortare a deșeurilor nu a mai fost plătit de primărie.

SHARE

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a informat că va rezilia contractul cu Romprest, dacă această companie, pe care o acuză de "şantaj", nu va mai colecta gunoiul, aşa cum a anunţat.

"Operatorul de salubritate anunţă, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou şantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un şantaj adresat tuturor locuitorilor din sector care plătesc bani mulţi să fie curat. (...) Dacă în maxim 24 de ore de la anunţul companiei şantajiste orice fel de gunoi (stradal sau menajer) din Sectorul 1 nu este ridicat, voi rezilia contractul şi în următoarea secundă un alt operator de salubritate intră în Sectorul 1. Totuşi, nu suntem proştii mafiei gunoaielor şi eu nu mă clintesc în faţa ameninţărilor de tip mafiot", a scris Clotilde Armand, marţi seara, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Primarul Reșiței cere, la fel ca Boc, reorganizare administrativă: Sunt comune cu 86 de locuitori

Ea le transmite cetăţenilor să sesizeze Poliţia Locală Sector 1, dacă nu se ridică gunoiul.

Clotilde Armand cere sprijinul locuitorilor sectorului 1

"Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani şi apărată de avocaţii liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curţii de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiţi ilegal de primarul pesedist) nu şi-a plătit datoriile către furnizori. Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Şi furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta", a explicat Armand.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Fiul Vioricăi din Clejani, prins drogat după ce cheltuise 80.000 € la dezintoxicare în Spania

Primarul a adăugat că a anunţat şi Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în prezent ilegal deşeurile.

"Eu stau aici în Primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduţi", a afirmat Clotilde Armand.

Reacția Romprest

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Romprest Service SA marţi, operatorii staţiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către Romprest au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.

Totodată, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de către Primăria Municipiului Bucureşti, iar autoritatea contractantă, căreia îi revine această obligaţie legală, nu a dispus o soluţie alternativă, deşi a fost notificată în mod repetat în acest sens încă din 9 aprilie, susţine Romprest.

"Astfel, începând cu data de 01.06.2021, deşeurile care nu mai necesită tratare şi sunt colectate separat de către Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat şi agreat de către autoritatea contractantă, prin urmare deşeurile respective nu mai pot fi colectate. În consecinţă, programele curente de colectare a deşeurilor vor înregistra întârzieri şi modificări, dictate de adaptarea la situaţia (sperăm temporară) de imposibilitate de a preda deşeurile colectate separat, atât cele generate de populaţie şi instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1, cât şi cele rezultate din operaţiunile de salubrizare stradală şi salubrizarea depozitelor necontrolate de deşeuri", adăugă Romprest, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te