Ciucă: „Trebuie să vedem cum facem să consolidăm, să creştem şi să întărim capitalul românesc”

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.11.2023 - 19:53
Ciucă: „Trebuie să vedem cum facem să consolidăm, să creştem şi să întărim capitalul românesc” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicolae Ciucă susţine că trebuie găsite soluţii pentru creşterea şi întărirea capitalului românesc, pentru că acesta este cel care asigură supravieţuirea statului.

SHARE

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, susţine că trebuie găsite soluţii pentru creşterea şi întărirea capitalului românesc, pentru că acesta este cel care asigură supravieţuirea statului.

Ciucă: „Trebuie să vedem cum facem să consolidăm, să creştem şi să întărim capitalul românesc”

"Trebuie să vedem cum facem, să consolidăm, să creştem şi să întărim capitalul românesc. Sunteţi aici responsabili, primari, reprezentanţi ai prefecturii, suntem reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului, cu toţii trebuie să vedem ce facem pentru mediul de afaceri din România, pentru oamenii de afaceri. Ei sunt principalul contributor la bugetul statului.

Citește și: Fostul premier Nicolae Ciucă: „România nu este pregătită pentru limitarea plății cash”

Capitalul românesc, indiferent ce se întâmplă, este cel care ne asigură supravieţuirea. Dacă noi cu toţii conştientizăm chestiunea aceasta, atunci haideţi să vedem, ce avem de făcut să-l consolidăm. Sigur că avem nevoie şi de investiţii străine, pentru că ne lăudăm cu ele, spunem că am făcut cele mai mari investiţii străine.

Da, şi trebuie să vină să investească. Avem nevoie de transfer de tehnologie de know-how. Toate acestea sunt importante pentru că doar aşa putem să ne dezvoltăm", a spus Ciucă, vineri, la Drobeta Turnu Severin, la Conferinţa Regională a Organizaţiilor Femeilor Liberale.

Acesta a afirmat că este nevoie de infrastructură de transport care în partea de sud a ţării fie lipseşte, fie nu este modernizată.

"Avem nevoie de infrastructură. Uitaţi-vă în Ardeal care este apetitul investitorilor pentru Transilvania şi care este pentru celelalte regiuni din ţară unde lipseşte infrastructura rutieră, infrastructura feroviară.

Lipseşte sau este nemodernizată. Vorbim despre clasa de mijloc, ne place să vorbim despre clasa de mijloc, nu putem să vorbim despre clasa de mijloc dacă nu avem o infrastructură foarte bine dezvoltată, unde să se mişte afacerile, unde să aibă loc acest du-te-vino în sistemul circulator al economiei. 

Citește și: Ciucă: „În coaliţie au fost clarificate elementele finanţării Legii pensiilor”

O să-mi spuneţi: Vorbeşti de funie în casa spânzuratului! Ne aflăm la Severin, Severinul se află pe axa de Sud-Vest către Nord-Vest. De la Craiova, mă rog, nici până la Craiova nu este, că nu s-a finalizat drumul expres Craiova - Severin - Caransebeş - Lugoj. Trebuie legate regiunile, trebuie legate judeţele între ele.

Până nu vom finaliza aceste chestiuni nu vom putea vorbi despre proiecte şi programe mari de dezvoltare. Aţi reuşit să finalizaţi proiectul de gaz la Severin? Doar la Şimian, în Severin încă nu", a spus preşedintele PNL. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te