Ciucă, despre negocierile cu Ciolacu, care a amenințat că demisionează: „Să mai zăbovim oleacă”

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.08.2023 - 21:01
Ciucă și Ciolacu - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Nicolae Ciucă, a respins, marți, declarațiile premierului Marcel Ciolacu, partenerul din Coaliție, care a amenințat că demisionează dacă liberalii nu acceptă măsurile fiscale necesare pentru a acoperi deficitul bugetar.

SHARE

„Nu se pune problema”, a spus liderul liberalilor, întrebat dacă președintele PSD a discutat cu mandatul pe masă despre acest pachet de măsuri.

Ciucă, despre negocierile cu Ciolacu, care a amenințat că demisionează: „Să mai zăbovim oleacă”

Ciucă a afirmat că consultările cu mediul de afaceri, societatea civilă și partenerul politic sunt importante, „chiar dacă mai zăbovim oleacă”. 

„Dialogul, consultările, atât cu mediul de afaceri, cât și cu societatea civilă, pe măsurile pe care Guvernul urmează să le ia, este foarte binevenit și chiar dacă mai zăbovim oleacă în timp este important să avem aceste discuții, inclusiv la nivel politic”, a afirmat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.  

Citește și: Ciucă, despre ieșirea PNL de la guvernare, dacă nu se înțelege cu PSD: „Nu se pune problema”

Întrebat dacă premierul Marcel Ciolacu a discutat despre măsurile fiscale pregătite de Coaliție cu mandatul pe masă, președintele PNL a răspuns: „Nu se pune problema”.  

„Nu s-a pus niciodată problema ca PNL să nu își asume aceste măsuri. Este și în momentul de față dincolo de principiile pe care le-am prezentat de fiecare dată. Nu s-a schimbat absolut nimic, decât detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se așează fiecare în pătrățica sa, astfel încât să avem o decizie foarte bună.  Am vorbit în partid dar și cu premierul să facem astfel încât să nu creștem taxele. Nu dorim și nu se va întâmpla ca măsurile pe care le luăm acum să existe creștere de impozit, de TVA sau scăderea veniturilor cetățenilor”, a mai declarat președintele Senatului.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a cerut o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a amenințat, luni seara, cu demisia, în cazul în care PNL nu va fi de acord cu pachetul de măsuri fiscale necesare pentru a acoperi deficitul bugetar astfel încât România să nu piardă fondurile europene.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Guvernul va trebui să renegocieze PNRR cu Comisia Europeană până pe 31 august. Iar liderul PSD spune că trebuie să discute la Comisia Europeană despre ținta de deficit bugetar asumată de stat, de 4,4% din PIB, care ar putea fi depășită. El spune că România va ajunge la un deficit mai mare decât cel de anul trecut, la peste 6,2%, dacă statul nu ia măsuri.

„Automat va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari de împrumut și va duce, mult mai devreme decât alegerile din 2024, la instabilitate politică”, a avertizat acesta, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te