Cîțu, despre locurile libere la ATI: Poate nu sunt în zonele în care sunt persoane bolnave

DE Miruna Moldoveanu | 16.03.2021 - 14:22
În cadrul vizitei de la Craiova, premierul a vorbit despre locurile libere de la ATI/FOTO: Faceboo/Guvernul României (captură)

Premierul Florin Cîţu a declarat că ţinta de creştere a numărului de paturi ATI pentru pacienţi cu COVID la 1.600 rămâne una urgentă pentru ca autorităţile să se asigure că nu vor avea probleme în gestionarea pandemiei. În prezent locurile libere la ATI sunt în număr de 1.408.

SHARE

„Am fost la întâlnirea CNCCI duminică şi informaţiile pe care le-am avut atunci nu au fost foarte bune, numărul de paturi din ATI scăzuse de la începutul anului şi până acum, deşi am spus foarte clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi la ATI, (...) cam 100 de paturi. De aceea am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600, este noua ţintă pentru CNCCI. Ştiu că Ministerul Sănătăţii a avut, ieri, o întâlnire sau două pe această temă, avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi la ATI la 1.600 cel puţin ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme", a declarat Florin Cîţu, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dolj.

Citește și: Pentru vârstnici nu există locuri la vaccinare de peste o lună, deși a început și etapa a III-a

Premierul a subliniat că resursele nu lipsesc pentru atingerea acestui obiectiv.

"Toate ministerele, şi mai ales Ministerul Sănătăţii are resursele necesare pentru a creşte numărul de paturi", a declarat Cîţu.

România are 1.408 locuri libere la ATI

Întrebat câte locuri libere la ATI mai sunt în acest moment la nivel naţional, şeful Executivului a precizat: "Situaţia paturilor la ATI este, deja, cea pe care eu am prezentat-o, 1.408 paturi avem, deci sunt locuri libere, poate nu sunt în zonele în care sunt persoane bolnave".

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

„Şi la Bucureşti, (...) se suplimentează cu cel puţin 13 paturi, este un TIR mobil. Este exact ce am cerut Ministerului Sănătăţii, să vină cu soluţii, să crească numărul de paturi la 1.600. Ieri, ştiu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuţie cu Ministerul Sănătăţii pe această temă, dar am cerut Inspecţiei să meargă în fiecare spital şi să vadă care e situaţia reală a paturilor ATI şi să se asigure că nu se mai întâmplă nimic cu paturile şi că nu mai scad şi că trebuie să crească. Astăzi nu am primit acest raport, ştiu că sunt cele pe care le-am raportat eu, cele 1.408, nu am un raport după ce am prezentat această informaţie, dar mâine este şedinţă de Guvern şi sper să avem o situaţie. Astăzi nu mi s-a raportat", a mai declarat premierul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te