Ciolacu critică declarația șefului Armatei: „Nu trebuia dată cu toporul. Nu vine niciun război”

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.02.2024 - 21:15
Ciolacu critică declarația șefului Armatei: „Nu trebuia dată cu toporul. Nu vine niciun război” - Foto: Captură Digi24

Marcel Ciolacu a comentat miercuri declarațiile şefului Statului Major al Armatei. Premierul a subliniat că declarația șefului Armatei e dată cu toporul și a asigurat că „nu vine niciun război”.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a comentat miercuri declarațiile şefului Statului Major al Armatei privind legea stagiului militar voluntar spunând că este corectă abordarea, dar că nu trebuia dată cu toporul în contextul "unui război la frontieră, că aoleu, vine războiul peste noi".

Ciolacu critică declarația șefului Armatei: „Nu trebuia dată cu toporul. Nu vine niciun război”

Acesta a dat asigurări că "nu vine niciun război", precizând că România nu a fost niciodată mai sigură ca acum. Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Mioveni despre legea pregătită de MApN privind serviciul militar voluntar. 

"Pe mine ce mă deranjează este contextul. În momentul în care orice ţară trebuie să se pregătească şi pentru ce este mai rău, dar nu trebuie să pui în faţă contextul războiului din Ucraina şi că, vezi Doamne, există un pericol care va veni dinspre Rusia spre România. Nu vine de acolo niciun pericol.

Citește și: Ciucă, despre legea care pregăteşte populaţia pentru război: „Trebuie primenită”

Dar, cu adevărat ne trebuie o ţară normală şi atunci trebuie să anticipezi anumite lucruri, cum este acest sistem de voluntariat, plătit, în care oamenii se instruiesc şi învaţă basic-ul în arta apărării", a spus premierul Ciolacu. 

El a arătat că este corectă abordarea, "dar nu trebuia dată cu toporul în contextul unui război de la frontieră, ca România să înţeleagă din acea ştire că aoleu, vine războiul peste noi. Nu vine niciun război". 

"Eu cred că trebuie să facă acest voluntariat plătit, poate sunt momente în viaţă când vrei să faci acest lucru, să vezi cum este, poate pe urmă urmezi o carieră militară, că e, totuşi, o rampă de selecţie, poate depistează anumite capacităţi umane de care are nevoie armata în aceste instruiri voluntare", a subliniat şeful Executivului.

Ciolacu a menţionat că este un sistem normal, dar "nu vândut în contextul unui război, pentru că lumea nu mai înţelege ce se întâmplă". 

Citește și: Europa se pregătește de război cu Rusia. Franța și Germania vorbesc de mutarea la economia de război

"În loc să spunem, domnule, într-o ţară normală aşa se face. De aceea avem recruţi într-o ţară normală, pentru că e sistem voluntar. Pe urmă noi îi abordăm, stăm de vorbă cu ei, le facem oferte. Ieşim şi dăm cu toporul în perete, că aoleu, trebuie să ne pregătim.

De ce să ne pregătim? România nu a fost niciodată mai sigură cum este azi", a afirmat Ciolacu. Întrebat dacă a primit ordin de la Centru, Ciolacu a spus că este caporal şi că are peste 55 de ani, astfel că nu mai este în rezervă, ci în retragere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te